Επετειακό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο με το βλέμμα στις Ευρωεκλογές!

on .

KARAMANLHS SAMARAS

Με στόχο την «γαλάζια» συσπείρωση ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου ξεκινά σήμερα, Παρασκευή στο Ζάππειο Μέγαρο και ολοκληρώνεται την Κυριακή το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο συμπίπτει με την επέτειο συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυσή της.

Μπορεί το Συνέδριο να έχει εορταστικό χαρακτήρα, μιας και τον ερχόμενο Οκτώβριο συμπληρώνεται μισός αιώνας από τότε που ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο αυτό γίνεται μόλις δυο μήνες πριν τις ευρωεκλογές και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη συστράτευση όλων των «γαλάζιων» στελεχών. 

Παρόντες στο Συνέδριο θα είναι οι πρ. Πρωθυπουργοί - πρόεδροι του κόμματος Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο δεν θα πραγματοποιήσουν ομιλία. 

Σήμερα η ομιλία του Πρωθυπουργού

Τις εργασίες του 15ου Συνεδρίου θα κηρύξει σήμερα ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννης Πλακιωτάκης και στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιήσει ομιλία ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Αύριο, Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του γενικού διευθυντή του κόμματος Γιάννη Σμυρλή και του γενικού γραμματέα της Κ.Ο. Σταύρου Καλαφάτη. Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων ελληνικών κομμάτων. 

Και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν…

Παράλληλα, τη δεύτερη μέρα των εργασιών θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε τέσσερις θεματικές ενότητες.

Μεθαύριο, Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες της γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής Μαρίας Συρεγγέλα, του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννη Πλακιωτάκη, του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και της υποψήφιας του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Και γιαννιώτικο παρών!

Το «παρών» στο επετειακό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα δώσουν αρκετά στελέχη από την Ήπειρο που θα πάρουν μέρος, είτε ως σύνεδροι είτε ως παρατηρητές. Στο συνέδριο συμμετέχουν ex officio οι πρόεδροι των ΔΕΕΠ του κόμματος, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και φυσικά οι βουλευτές. Από τα Γιάννενα, εκτός από την πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων Λένα Σταμάτη και το μέλος της Π.Ε. Θόδωρο Τζαρούχη, οι υπόλοιποι δεκαέξι σύνεδροι που είχαν αναδειχτεί από τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου 2021 είναι οι: Νίκος Μπούτσικος, Νίκος Γιωτίτσας, Σπυρίδων Κίτσιος, Κωνσταντίνος Λιόλιος, Αντωνία Κορτζή, Δημήτρης Μπιλανάκης, Γεωργία Σταμάτη, Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος, Βασίλης Γατσόμαλος, Σεραφείμ Λάππας, Ευδοκία Πετράκη, Ερασμία Ζαβιτσάνου, Ηλιάνα Σιαμαντά και Αθανασία Τζέγκα.