Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η Ελλάδα αρχίζει να προσεγγίζει τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης

on .

MHTSOTAKHS 15o SYNEDRIO

• Με την ομιλία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ξεκίνησαν χθες βράδυ οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της Ν.Δ., το οποίο συμπίπτει με την επέτειο συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυσή της.

«Θα ξανακάνουμε μπλε όλη την Ελλάδα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου», τόνισε ο πρωθυπουργός, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων. 

Όπως είπε «την πρώτη τετραετία βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τεράστια εμπόδια. Κι όμως! Μέσα σε 4 χρόνια η εθνική ρότα άλλαξε, βάζοντας την Ελλάδα για τα καλά σε τροχιά προόδου».

Αναφερόμενος δε στην δεύτερη θητεία τόνισε ότι «η Ελλάδα του 2024 αρχίζει να προσεγγίζει τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης».

Παραδέχθηκε ότι η ακρίβεια πιέζει τα ασθενέστερα νοικοκυριά, όμως σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη «τα πράγματα αργά αλλά σταθερά γίνονται καλύτερα, με στοχευμένες κινήσεις, αλλά κυρίως με μόνιμα μέτρα που στηρίζουν το εισόδημα», κάνοντας ειδική αναφορά στις αυξήσεις μισθών.

Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για ανάγκη συσπείρωσης, με αφορμή τις Ευρωεκλογές. «Δεν είναι καιρός για χαλαρή νοοτροπία αλλά για συσπείρωση. Οι επικείμενες εκλογές δεν προσφέρονται για αδιαφορία, αδράνεια ή αποχή», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε χρέος να απαντάμε στον μηδενισμό χωρίς να αρνούμαστε αστοχίες αλλά πείθοντας ότι δεν υποτασσόμαστε σε αυτές. Ζητούμε από τους πολίτες να πουν ένα μεγάλο ναι στη σταθερότητα, στη συνέχεια και στη σιγουριά».

Κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην δολοφονία της Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί έχουν βοηθήσει τις γυναίκες που κινδύνευσαν, έχουμε αυστηροποιήσει ποινές και έχουμε δομές, αλλά σκύβουμε το κεφάλι όταν έχει δολοφονηθεί μια κοπέλα έξω από το ΑΤ και λέμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Ναι, περιστατικά όπως αυτά, αμαυρώνουν όσα έχουμε πετύχει και ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί όπως γίνονται ασθενοφόρα ή πυροσβεστικά οχήματα. Αλλά ναι, οι ένστολοι οφείλουν να επεμβαίνουν αμέσως, έχοντας όμως και τη δική μας κατανόηση και στήριξη αν αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν νόμιμα το όπλο τους».