Έντονη η Ηπειρωτική παρουσία στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων

on .

EYROEKLOGES KALPH

Σε ρυθμούς ευρωεκλογών κινούνται αυτή την περίοδο τα κόμματα, καθώς έχει ανακοινωθεί το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων. Μάλιστα σε όλα σχεδόν παρατηρείται έντονη Ηπειρωτική παρουσία.

Εκτός από τη Ν.Δ. που παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιό της χθες το απόγευμα σε πανηγυρική εκδήλωση (σχετικά στην 1η σελ.), τη λίστα με τους 35 υποψηφίους ευρωβουλευτές ανακοίνωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Από την Ήπειρο στις προκριματικές εκλογές αναδείχθηκε ο Μάριος Κάτσης, ενώ από τις υπόλοιπες Περιφέρειες οι εξής: 

- Αν. Μακεδονία – Θράκη: Αγλαΐα Κατσιγιάννη, Γρηγόρης Στογιαννίδης-Απόδημοι: Αντώνιος Γουναλάκης, Ιφιγένεια Μουμτζή

- Αττική: Μάριος Αθανασίου, Ευάγγελος Αντώναρος, Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, Μυρτώ Κοροβέση, Σοφία Μπεκατώρου, Δημ. Πανόπουλος, Δημ. Παπαδημητριάδης, Δημ. Παπανώτας, Ν. Παππάς, Αναστασία Σαπουνα, Γεώργιος Τσίπρας, Ν. Φαραντούρης.

- Βόρειο Αιγαίο: Ζαχαρούλα Τσιριγώτη

- Νότιο Αιγαίο: Αικατερίνη Γιαννακά

- Δυτική Ελλάδα: Μαργαρίτα Καραγιώργου – Λαζαρη, Παν. Κουρουμπλής, Σπ. Μολώνης. 

- Δυτική Μακεδονία: Ολυμπία Τελιγιορίδου

- Θεσσαλία: Παναγιώτα Δριτσελη, Γεώργιος Μαρτίου, Χριστίνα Χλαπανίδα

- Ιόνια Νησιά: Χαράλαμπος Αραβαντινός – Σιμωνέτος 

- Κεντρική Μακεδονία: Θεοδώρα Αυγέρη, Γεώργιος Νουσκαλης, Αντώνιος Τουμανίδης, Τσαμπάζη Θεοδώρα

- Κρήτη: Μαρία Καλουδιώτη, Βασίλειος Κασσελάκης

- Πελοπόννησος: Αικατερίνη Πριφτάκη

- Στερεά Ελλάδα: Νάσος Παπαργυρόπουλος 

Στα άλλα κόμματα

Στο μεταξύ, 18 νέες υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές, ανακοίνωσε χθες η Νέα Αριστερά. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες ξεχωρίζει αυτή του Γιαννιώτη δημοσιογράφου Φιλήμονα Καραμήτσου, ο οποίος εργάζεται στην «Ελευθερία» Ιωαννίνων.

Άρωμα Ηπείρου υπάρχει και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για τον Γραμματέα Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλο από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, καθώς και την Αικατερίνη Ρίζου, γνωστή δικηγόρο της Άρτας. 

Την Κυριακή ανακοινώθηκε και το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται δυο Ηπειρώτες ο δάσκαλος ειδικής αγωγής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ηπείρου Τάσος Τόκας με καταγωγή από το Δήμο Δωδώνης, αλλά και ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, με καταγωγή από την Πρέβεζα, Θοδωρής Κωτσαντής.