Και ο Φρέντι Μπελέρης τελικά υποψ. ευρωβουλευτής της Ν.Δ.!

on .

MPELERHS MHTSOTAKHS

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αποφάσισε τελικά την συμπερίληψη του άδικα φυλακισμένου δήμαρχου Χειμάρρας Φρ. Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Φρ. Μπελέρης δεν μπόρεσε να δώσει χθες το απόγευμα το «παρών» στην εκδήλωση της ΝΔ για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές και μια άδεια καρέκλα υπήρξε στο χώρο, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Ένα σίριαλ με πολλά επεισόδια ήταν αυτό της περίπτωσης σχετικά με τη συμμετοχή ή μη του Φρ. Μπελέρη στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο. Τελικά ο Κ. Μητσοτάκης έκανε το αποφασιστικό βήμα και επέλεξε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο φυλακισμένος και ταλαιπωρημένος επί ένα χρόνο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος.

Με τις υποψηφιότητες Μπελέρη και Πύρρου Δήμα, η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τη δική της φωνή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, μια μειονότητα που έχει υποστεί τεράστιες αδικίες επί χρόνια από το Αλβανικό κράτος. Μπορεί το προηγούμενο διάστημα να υπήρξαν διφορούμενες απόψεις σχετικά με τη συμμετοχή ή μη του Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο, αλλά τελικά επικράτησε η άποψη πως η υποψηφιότητά του θα είναι ένα ισχυρό σήμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης προς την πλευρά της Αλβανίας. Το «παρών» στην εκδήλωση της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου έδωσαν ο Λεονάρδος Μπελέρης, αδερφός του Φρέντι Μπελέρη μαζί με τον γιο του δημάρχου Πέτρο.

Συγκινητική και ξεχωριστή ήταν η στιγμή στην εκδήλωση όταν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος και ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, απευθυνόμενος στον γιο του Φρ. Μπελέρη του είπε χαρακτηριστικά: «Πέτρο μου, ο μπαμπάς θα δικαιωθεί». Επίσης, τη στιγμή που η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, οι παριστάμενοι σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν. 

«Μάχη για το πιο αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού»…

Μέσα από τις φυλακές ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, δήλωσε ότι θα δοθεί μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.

Συγκινημένος, ανέφερε πως τα  αδέρφια του μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους. Υπενθύμισε ότι η μάχη που δίνει δεν είναι προσωπική, είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται  σεβαστοί από όλους. «Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια», τόνισε και κάλεσε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει τον Πρωθυπουργό που χτίζει με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα.

Και ο Γιάννης Δεκόλης

Μια ακόμη υποψηφιότητα με άρωμα Ηπείρου είναι αυτή του Προέδρου των Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Γιάννη Δεκόλη, ο οποίος στη σύντομη τοποθέτησή του δήλωσε «παρών στην εκλογική μάχη τιμώντας τον Έλληνα κτηνοτρόφο».

Ανάμεσα στους (νέους) υποψηφίους ευρωβουλευτές είναι ακόμη η τηλεπαρουσιάστρια του Μega Ελεονώρα Μελέτη και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ζαμπούκας. 

Άλλες υποψηφιότητες που ξεχώρισαν είναι των Ολυμπιονικών Πύρρου Δήμα και Βούλας Πατουλίδου, του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, της Νόνης Δούνιας και του Πολιτικού Επιστήμονα, συγγραφέα, αρθρογράφου και μουσικού Παραγωγού, Νίκου Ναούμη. 

Οι 42 υποψήφιοι 

Αναλυτικά οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: Σεραφίνα Αβραμίδου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, Βανέσα Αρχοντίδου, Γιώργος Αυτιάς, Γιάννης Βεζυργιαννίδης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Δακής, Γιάννης Δεκόλης, Πύρρος Δήμας, Νόνη Δούνια, Θανάσης Εξαδάχτυλος, Ανδρέας Ζαμπούκας, Σπύρος Καρανικόλας, Θεόφιλος Καραχάλιος, Δημήτρης Κατσαούνης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Κοντοζαμάνης, Όλγα Κουρή – Καλλέργη, Μαρία (Ωραιοζήλη) Κουτσουπιά, Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελεωνόρα Μελέτη, Γιώργος Μουρούτης, Φρέντης Μπελέρης, Γεώργιος Μπλιούμης, Νικόλαος Ναούμης, Ορέστης- Ταμέρ Ομράν – Κουκουβιτάκης, Ανδρούλα (Άντρη) Παράσχου, Βούλα Πατουλίδου, Άννα-Μαρία Ρογδάκη, Βασίλειος Σακελλάρης, Σωτήριος Σέρμπος, Νουρτζάν Σούλογλου, Μαρία Σπυράκη, Νικόλαος Στέφος, Λυδία – Αντωνία Τρακατέλλη, Δημήτριος Τσιόδρας, Αθανάσιος Τσουχαντάρης, Βίκυ Φλέσσα, Παναγιώτη-Νιόβη Χριστοπούλου, Εύη Χριστοφιλοπούλου.