Η υποψηφιότητα Μπελέρη συμβολίζει την παραβίαση του κράτους δικαίου!

on .

MPELERH FRENTH

Ως υποψηφιότητα με συγκεκριμένους συμβολισμούς χαρακτήρισε αυτή του Φρ. Μπελέρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. 

Ως γνωστό, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του προφυλακισμένου στην Αλβανία νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, ενώ κάποιοι έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν ψηφοθηρική. 

Ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» έκανε ειδική αναφορά στον Φρ. Μπελέρη, μιλώντας για έναν άνθρωπο που συμβολίζει την παραβίαση του κράτους δικαίου. «Είναι ένας άνθρωπος που συμβολίζει το μη σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας. Και όλες αυτές οι διατυπώσεις δεν είναι καινούργιες από εμάς. Και δεν έγιναν μόνο εντός των τειχών της χώρας, έγιναν και σε όλες τις ευκαιρίες που είχε και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Το ό,τι ένας υποψήφιος με την πορεία της ζωής του, με το παράδειγμα που κομίζει, με όλα όσα έχει περάσει, με το ότι είναι πάνω από 11 μήνες στη φυλακή, δημιουργεί ένα κύμα συμπαράστασης, αυτό δεν σημαίνει ότι η υποψηφιότητα αυτή είναι ψηφοθηρική. Είναι μια ισχυρή υποψηφιότητα όπως και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες με συγκεκριμένους συμβολισμούς».

Μιλώντας γενικά για τις Ευρωεκλογές σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν είναι εθνικές εκλογές αλλά είναι μια εθνική κάλπη που είναι ένα σημαντικό σταυροδρόμι για την σταθερότητα της χώρας. Πολλοί εκ των νόμων ή ξεκινάνε ή και ψηφίζονται ή και καθορίζονται από την Ευρώπη, είναι πολλές ευρωπαϊκές οδηγίες, πολλές σημαντικές συζητήσεις ξεκινάνε και καταλήγουν στην Ευρώπη, όπως η αγροτική πολιτική…».