Στο αυτόφωρο ο βουλευτής που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

on .

TASOYLAS PROEDROS BOYLHS 1

• Tις άμεσες νομικές συνέπειες, που προκύπτουν για τον ανεξάρτητο βουλευτή, Κων. Φλώρο λόγω της χειροδικίας του κατά του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένου σε επεισόδιο που προκλήθηκε χθες στη Βουλή των Ελλήνων, καθώς και την απόλυτη καταδίκη του για το έκνομο των ενεργειών, ανέφερε με παρέμβαση του ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κων.  Τασούλας. 

Στην πρώτη του παρέμβαση ο κ. Τασούλας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Κύριε Φλώρο, δεν έχετε καταλάβει τι απαράδεκτη συμπεριφορά έχετε. Δυστυχώς ο Κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά, γι’ αυτό και τολμώ να πω είναι αρκετά επιεικής γιατί όταν τον φτιάχναμε νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον Βουλευτή ο οποίος χειροδίκησε έναντι συναδέλφου αυτή τη στιγμή βάσει του Κανονισμού είναι να τον απομακρύνω με τη Φρουρά για δεκαπέντε μέρες από τις διαδικασίες του Σώματος». Όπως είπε αυτό «είναι ένα «χάδι» έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του, αλλά θα δούμε εν συνεχεία. Προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς». 

Προφανώς, πρόσθεσε ο κ. Τασούλας, ο κ. Φλώρος θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Στη δεύτερη παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε γνωστό ότι με εντολή του ο Κων. Φλώρος, προσήχθη από την φρουρά της Βουλής για να οδηγηθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου στην ΓΑΔΑ 

Όπως έκρινε ο Κ. Τασούλας ο κ. Φλώρος έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Καταδίκη από Μ. Τζούφη 

«Η Νέα Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα τον ξυλοδαρμό και τη χυδαία λεκτική βία εντός της Βουλής» τόνισε η Μερόπη Τζούφη, μιλώντας για την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Βασίλης Γραμμένος από τον ανεξάρτητο, αλλά εκλεγμένο με τους «Σπαρτιάτες» Κωνσταντίνο Φλώρο. 

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς υπογράμμισε πως το επεισόδιο είναι πρωτοφανές, ωστόσο υπενθύμισε τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο όταν ψηφιζόταν η «Συμφωνία των Πρεσπών». Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε πως «το σημερινό περιστατικό μας υπενθυμίζει τι είναι, πως λειτουργούν και τι πρεσβεύουν οι πολιτικές δυνάμεις της άκρας δεξιάς και του φασισμού».