Η Ολυμπιακή Φλόγα φώτισε την εξηντακονταετή πνευματική διαδρομή του Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

floga

Την σκυτάλη της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας παρέλαβε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το πρωί της Τετάρτης, με τη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Έλενα Παπασταματοπούλου, μέλος της Εθνικής ομάδας para TAEKWONDO να ανάβει την Ολυμπιακή Φλόγα.

Στον αύλειο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου «Κάρολος Παπούλιας» πλήθος κόσμου, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης, φοιτητές και φοιτήτριες, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος συμμετείχαν στη γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων, στη μεγάλη γιορτή της ευγενούς άμιλλας, της ειρήνης και της οικουμενικότητας. 

Κάτω από έναν ανέφελο και γαλανό ουρανό, φοιτητές και φοιτήτριες από τη Γαλλία που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο, μέσω του προγράμματος Erasmus+ μαζί με Έλληνες/ίδες φοιτητές/τριες, ύψωσαν τις σημαίες της Γαλλίας και των Ελλάδας και των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ οι φοιτητές/τριες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών έψαλλαν τους Εθνικούς Ύμνους των δύο χωρών και τον Ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Πρύτανης Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου, στον χαιρετισμό της, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η διαδρομή της φλόγας μέσα από την Πανεπιστημιούπολη φωτίζει την εξηντακονταετή πνευματική διαδρομή ενός ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος που έχει τις ρίζες του στη γη και στην ιστορία της Ηπείρου, αλλά είναι και ανοιχτό στον κόσμο…». 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης, υπογράμμισε το ιερό ιδεώδες της εκεχειρίας των Ολυμπιακών Αγώνων, την ανάγκη για ειρήνη και ομόνοια μεταξύ των λαών μεταφέροντας τα διαχρονικά μηνύματα που εκπέμπει η Ολυμπιακή φλόγα. Στη συνέχεια ο Πρόξενος της Γαλλίας Jean Luc Lavaud αναφέρθηκε στις αξίες του Ολυμπισμού και στη συμβολική αναπαράσταση των σχέσεων που ενώνουν τους δύο λαούς της Γαλλίας και της Ελλάδας μέσω της μεταλαμπάδευσης της ιερής φλόγας.

Τη φλόγα συνόδευσαν τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Καραμάνης και Καθηγητής Χρήστος Σταυράκος, ο Αντιπρύτανης Καθηγητής Ιωάννης Λεονάρδος, η Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας Καθηγήτρια Γκόλφω Μαγγίνη, η Αναστασία Φυλακτακίδου, μέλος ΕΕΠ, ο Χαράλαμπος Ματσούκας, μέλος ΕΤΕΠ, η Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Ντέμη Σιαμοπούλου και η Γραμματέας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Ολυμπία Τσαπάρη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τους/τις φοιτητές/τριες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και την αναχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας με τον φοιτητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Άρη Ζάραγκα.