Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές!

on .

 

• Κριτική στην Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική που ακολουθεί και για τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει στους πολίτες έκανε χθες από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε με αφορμή την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του «Επειδή δεν υπάρχει Planet B» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης. 

Ταυτόχρονα, ο πρ. υπουργός σχολίασε με καυστικό τρόπο τις πρόσφατες γκάφες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, ενώ προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές. 

Στον χώρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ τον υποδέχτηκε ο Γραμματέας της Βασίλης Γαρδίκος.

«Η κυβέρνηση εκβιάζει…»

Σκληρή κριτική έκανε στην Κυβέρνηση o κ. Μανιάτης. Συγκεκριμένα, είπε, μεταξύ άλλων, πως «τα τελευταία χρόνια έχουμε μια «πανίσχυρη» Νέα Δημοκρατία, με το 41%. Μια Νέα Δημοκρατία όμως της οποίας ο επικεφαλής, ο κ. Μητσοτάκης, απειλεί και εκβιάζει τον ελληνικό λαό ενόψει των ευρωεκλογών όχι περιγράφοντας κάποια, ανύπαρκτα έστω, επιτεύγματα της κυβέρνησής του, αλλά λέγοντας ψηφίστε με γιατί διαφορετικά κινδυνεύει η σταθερότητα της χώρας. Αυτό δείχνει την αδυναμία του να τεκμηριώσει στους πολίτες ότι η ζωή τους έγινε καλύτερη με διακυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο πρ. Υπουργός έφερε ως παράδειγμα τα υψηλά ενοίκια, την ακρίβεια αλλά και την Υγεία, στην οποία όπως είπε η χώρα μας όσον αφορά τις ιδιωτικές δαπάνες έχει τις πιο αυξημένες στην Ευρώπη. 

Περί αντιπολίτευσης

Όσον αφορά στην αντιπολίτευση που κάνει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο κ. Μανιάτης σημείωσε πως «είμαστε περήφανοι για αυτό, ασκεί μια πολύ σοβαρή, πολύ τεκμηριωμένη, δομική αντιπολίτευση. Με την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, την τραγωδία που ζήσαμε στα Τέμπη και τις τελευταίες αποκαλύψεις ότι κάποιοι την ώρα που έκαιγαν οι λαμαρίνες πήγαν μέσα στα γραφεία του ΟΣΕ και προσπάθησαν να παραποιήσουν τα ηχητικά ντοκουμέντα…». 

Καυτηρίασε όμως από την άλλη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, χαρακτηρίζοντας την αντιπολίτευσή του ως«lifestyle» και λέγοντας ότι είναι «δώρο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Από την άλλη πλευρά έχουμε βεβαίως το lifestyle του κ. Κασσελάκη. Ένα lifestyle που περηφανεύεται ότι αγόρασε σπίτι 1,8 εκατ. ευρώ όταν τα νέα ζευγάρια της πατρίδας μας αγωνίζονται να πάρουν ένα δάνειο από τις τράπεζες για να αγοράσουν ένα σπίτι των 200-250 χιλιάδων», τόνισε. 

Χαρακτήρισε δε αστείο γεγονός την πρόσφατη περιοδεία Κασσελάκη στα νησιά του Αιγαίου, όπου είπε ότι θα πρέπει οι δαπάνες για την Υγεία να φτάσουν στο 5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος όταν ήδη είναι στο 5,8. «Άρα ο κ. Κασσελάκης πρότεινε μείωση των δαπανών για την Υγεία ενώ ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι στο 7,8», ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

Οι ευρωεκλογές

Το τρίτο θέμα που έθεσε ο κ. Μανιάτης είναι το τι θα γίνει στις ευρωεκλογές. Όπως είπε, «σε αυτές τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερη δύναμη, θα είμαστε η ισχυρή προοδευτική δύναμη προστασίας των συμφερόντων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ως μέλος της μεγάλης οικογένειας των ευρωπαίων δημοκρατών και σοσιαλιστών, θα αγωνιστούμε για να υπάρξει σε επίπεδο κοινωνίας μια νέα προοδευτική αντιμετώπιση της συντηρητικής πολιτικής που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΡΤΗΣ