Η σήραγγα Μαλακασίου ξανά στην κυκλοφορία από αύριο!

on .

EGNATIA SHRAGGA MALAKASI A

Κανένα απολύτως πρόβλημα στατικότητας δεν υπάρχει στη σήραγγα Μαλακασίου της Εγνατίας Οδού, η οποία ανοίγει ξανά αύριο, Μεγ. Τρίτη και η διέλευση είναι απολύτως ασφαλής. Αυτό επανέλαβε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος το Σάββατο από το βήμα της Βουλής.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Κυριάκης, ο κ. Ταχιάος έκανε λόγο για «δημοσιεύματα και κάποιες άστοχες δηλώσεις οι οποίες δημιούργησαν πρόβλημα» φωτογραφίζοντας τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και την ατυχή αποστροφή του περί επικίνδυνης σήραγγας. Όπως είπε, αυτό το διάστημα γίνονται σ’ αυτήν εργασίες για να βελτιώσουν κάποιες συνθήκες εμφάνισης αποσάθρωσης, οι οποίες, όμως, δεν είναι οριστικές παρεμβάσεις. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα o αριστερός κλάδος της σήραγγας Μαλακασίου είναι κλειστός και η κυκλοφορία γίνεται αμφίδρομα από τον δεξιό.

«Να πάνε στην Ήπειρο…»

Οι οριστικές παρεμβάσεις, πρόσθεσε ο Υφυπουργός θα λάβουν χώρα όταν ολοκληρωθεί η παραχώρησης της Εγνατίας. Πάντως, διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι η συγκεκριμένη σήραγγα δεν έχει κανένα πρόβλημα στατικότητας. Έκανε δε γνωστό πως θα ανοίξει μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή πιθανότατα αύριο, αντί της Μεγ. Τετάρτης. «Οι εργασίες προχωρούν πολύ γρήγορα. Πρέπει να είναι σαφές στον κόσμο ότι αυτή τη στιγμή η μετακίνηση μπορεί να γίνεται ελεύθερα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο κόσμος της Βορείου Ελλάδος μπορεί να πάει στην Ήπειρο για το Πάσχα. Πρέπει να πάει στην Ήπειρο για το Πάσχα», υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Ταχιάος.

Γιάννενα - Κακαβιά

Από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στο ζήτημα του οδικού άξονα Γιάννενα – Κακαβιά. Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Epiruspost» για τη δέσμευση ποσού της τάξης των 56,3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για το έργο, ο κ. Ταχιάος διευκρίνισε πως δεν ευσταθεί το νούμερο, λέγοντας ότι «είμαστε σε διαρκή συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Διαχειριστικές Αρχές για την χρηματοδότηση του έργου που είναι διασφαλισμένη». Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες από τα Γιάννενα ο Υφυπουργός είχε τονίσει πως ο μεγάλης σημασίας για την Ήπειρο οδικός άξονας θα συμβασιοποιηθεί εντός της τρέχουσας χρονιάς.