Ένταξη επιχειρήσεων στο Πρόγραμμα «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής»

on .

MESOGEIAKOS-TROPOS-ZOHS

• Η Περιφέρεια Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων, όπως είναι γνωστό,  υλοποιεί το Πρόγραμμα «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» (MedLS) που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας.
Μεταξύ των δράσεων του έργου είναι η δημιουργία ενός δικτύου με την κοινή επωνυμία ΜedLS, σήμα το οποίο θα χρησιμοποιούν εκείνες οι επιχειρήσεις της περιοχής συνεργασίας που δραστηριοποιούνται στον τομέα των αγροδιατροφικών, χειροτεχνικών και παραδοσιακών προϊόντων, αλλά και στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού και ικανοποιούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις – κανόνες συμμόρφωσης όπως διατυπώνονται στο ειδικό εγχειρίδιο MedLS που πρόσφατα εκπονήθηκε από την Tεχνική Eπιτροπή που καθορίστηκε από τον προϊστάμενο Σχεδιασμού και Ελέγχου του Δήμου Leverano.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποκτήσουν τη χρήση του σήματος «MedLS», θα μπορούν να υποβάλουν μελλοντικά αίτηση σε ειδική φόρμα που θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεβεράνο (www. comune.leverano.le.it) και στην ιστοσελίδα του έργου (www.mediterraneanlifestyle.eu). Η χρήση του Σήματος έχει διάρκεια 2 έτη από την υπογραφή του συμφωνητικού και ανανεώνεται ανά διετία.
Ο έλεγχος συμμόρφωσης των επιχειρήσεων με τους τιθέμενους κανόνες αποτελεί ευθύνη του Δήμου Λεβεράνο.