Σημαντικά τα οφέλη της Ηπείρου από τις έρευνες για υδρογονάνθρακες

on .

ZOYMPAS MANIATHS KASSHS-14 10 14

• «Πρόγευση» ενόψει της σημερινής ημερίδας – σύσκεψης που θα γίνει στο Διοικητήριο της Περιφέρειας σχετικά με την έρευνα και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, έδωσε χθες βράδυ ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, παρόντων του βουλευτή Μιχάλη Κασσή και του Γραμματέα της Ν.Ε. Στέφανου Ζούμπα, είπε,  μεταξύ άλλων πως  τα έσοδα του Δημοσίου θα ανέλθουν σε 2,8 δις ευρώ, και στην Περιφέρεια Ηπείρου για τα επόμενα 20 χρόνια θα απομείνουν περίπου 560 εκ. ευρώ στα οποία πρέπει να προστεθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.
«Συνολική    προστιθέμενη αξία 100 εκ. ευρώ κάθε χρόνο», ανέφερε, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι θα παρθούν τα πιο αυστηρά περιβαλλοντικά μέτρα.
Σχετικά με τη διανομή φυσικού αερίου στην Ήπειρο, είπε ότι σε συνεργασία  με τη ΔΕΠΑ  εξετάζονται οι  δυνατότητες για τη δημιουργία  μικρών δικτύων. «Υπάρχουν -είπε- σοβαρές πιθανότητες να είναι ρεαλιστική η λύση μεταφοράς LNG ή CNG, δηλαδή με υγροποιημένο ή πεπιεσμένο φυσικό αέριο».
Ο Υπουργός, σε άλλο σημείο των δηλώσεών του είπε ότι θα προχωρήσει κανονικά το Π.Δ. για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδα, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το Ρυθμιστικό Ιωαννίνων, για το οποίο είπε ότι δεν μπορεί να προωθηθεί άμεσα, καθώς θα υπάρξει πρόβλημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Τέλος αναφερόμενος στο γενικότερο πολιτικό κλίμα, υπογράμμισε ότι «οι λύσεις δεν είναι εύκολες» για να προσθέσει ότι όποιος υποστηρίζει το αντίθετο λέει ψέματα και ότι δεν λύνονται τα προβλήματα «γυρνώντας ένα κουμπί».