Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τους κτηνοτρόφους των Ιωαννίνων

on .

MPEGKAS KTHNOTROFOI 2 3 15

Ά νοιγμα στους φορείς, προκειμένου να στηριχτεί το εγχείρημά τους για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων με ετικέτα «Γιαννιώτ’κο»  κάνουν τα μέλη της Κίνησης Κτηνοτρόφων, ξεκινώντας από τον Δήμο Ιωαννιτών, από τον οποίο ζητούν τη στήριξη και την οργάνωση ενός υποστηρικτικού μετώπου.
Όπως δήλωσε στον Π.Λ. το μέλος της Κίνησης κ. Μιχάλης Τζίμας στόχος τους είναι όλοι οι φορείς να είναι συμμέτοχοι στην προσπάθεια αυτή  και να επεκταθεί σύντομα το όλο το εγχείρημα.
Στους στόχους της κίνησης βρίσκεται και η δημιουργία περιπτέρων πώλησης των προϊόντων τους στο πρότυπο της Λάρισας, καθώς σήμερα τους τέσσερις κωδικούς προϊόντων, δύο γάλακτος και δύο γιαουρτιού, τους βρίσκουν οι καταναλωτές στα ράφια των τοπικών σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με τον κ. Τζίμα στόχος των κτηνοτρόφων είναι η επέκταση της γκάμας των προϊόντων τους, τα οποία όπως είπε έχουν αποσπάσει μόνο θετικά σχόλια από τους καταναλωτές, τόσο για την ποιότητα όσο και για τις ανταγωνιστικές τιμές,
«Μέλημα του κλάδου είναι να οργανωθούμε καλύτερα, να τύχουμε της στήριξης όλων εκείνων που θέλουν και πρέπει να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα, γιατί στον έναν μήνα που δραστηριοποιηθήκαμε είμαστε μόνοι μας» λέει ο κ. Τζίμας εκτιμώντας ότι τέτοιες κινήσεις θα πρέπει να γίνονται με πρωτοβουλία του κράτους.

Ο Δήμος στηρίζει...
Στο πλευρό της Κίνησης Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων, που ξεκίνησαν την παραγωγή των προϊόντων με την ετικέτα «Γιαννιώτικο», τάσσεται η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, μετά τη συνάντηση που είχε χθες το πρωί με μέλη της Κίνησης (από όπου και η φωτό).
Οι Μιχάλης Τζίμας, Χρήστος Τσούρης και Νίκος Κατσάνος ενημέρωσαν το Δήμαρχο για το εγχείρημα τους και για την θετική ανταπόκριση που βρήκε τόσο στους κτηνοτρόφους της περιοχής, όσο και στους καταναλωτές.
Στη συνάντηση διερευνήθηκαν τρόποι για να βοηθήσει έμπρακτα ο Δήμος Ιωαννιτών την Κίνηση Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων  στα επόμενά της βήματα. Βήματα που έχουν να κάνουν με νέες προτάσεις προς το καταναλωτικό κοινό των Ιωαννίνων, οι οποίες δεν είναι προς το παρόν ανακοινώσιμες.
Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών διαβεβαίωσε τα μέλη της Κίνησης Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων πως «η Δημοτική Αρχή στέκεται στο πλευρό της Κίνησης στηρίζοντας το εγχείρημα».
Να σημειωθεί ότι μεταξύ του Δημάρχου και των μελών της Κίνησης Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων, συμφωνήθηκε να υπάρξουν και άλλες συναντήσεις στη συνέχεια.