Τεκμήριο θα θεωρούνται πλέον και οι γονικές παροχές απ’ τα 300 ευρώ

on .

EURO FAKOS• Αυξημένα θα είναι φέτος τα τεκμήρια, καθώς στον κατάλογο εκτός από τα συνήθη (ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, δίδακτρα κλπ) θα περιλαμβάνονται και όλες οι δαπάνες, ακόμη και οι γονικές παροχές που ξεπερνούν ετησίως τα 300 ευρώ, δηλαδή το χαρτζιλίκι των παιδιών!
Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνονται όλες οι δαπάνες για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και για αγορά μετοχών, εντόκων γραμματίων και ομολόγων, ή για απόκτηση κινητών αξιών αξίας άνω των 10.000 ευρώ. Επίσης οι δωρεές, γονικές παροχές ή χορηγίες χρηματικών ποσών που ξεπερνούν ετησίως τα 300 ευρώ, εκτός από δωρεές προς το Δημόσιο, δήμους, ΑΕΙ, νοσοκομεία. Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να δηλωθούν στη φορολογική δήλωση, σε ξεχωριστούς κωδικούς.
Εξαιρούνται οι δωρεές ή χορηγίες προς τα κοινωφελή ιδρύματα, τα ημεδαπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που έχουν συσταθεί νόμιμα και τα οποία επιδιώκουν κοινωφελείς σκοπούς, καθώς και τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ημεδαπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που έχουν συσταθεί νόμιμα, εφόσον επιδιώκουν σκοπούς πολιτιστικούς.