Οι αγρότες αντιμέτωποι με φορο-«καταιγίδα»!

on .

AGROTES TRAKTER SPORA

• Μια «καταιγίδα» που θα δυσκολέψει πολύ τη ζωή των αγροτών έρχεται απ’ το φθινόπωρο, καθώς όλα δείχνουν ότι ο αγροτικός κόσμος της χώρας θα δεχθεί επιπρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, τις οποίες ζητούν μετ’ επιτάσεως οι δανειστές.
Με βάση όσα έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αργά ή γρήγορα η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να νομοθετήσει αλλαγές οι οποίες αφορούν την ανάκληση των διατάξεων για ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, τη σταδιακή κατάργηση της ευνοϊκής φορολόγησης των αγροτών με συντελεστή 13% αντί του 26% με το οποίο φορολογούνται οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες και στην κατάργηση της έκπτωσης φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, μέσω επιστροφών.
Τι θέση έχει η Ν.Δ.
Η επικείμενη φορολογική επιβάρυνση των αγροτών συναντά ήδη έντονες αντιδράσεις, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίζει πως δε θα ψηφίσει τα συγκεκριμένα μέτρα.
Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρει ο πρ. αναπλ. Υπουργό Μαξ. Χαρακόπουλο, «η Ν.Δ. έχει ξεκαθαρίσει δια του Προέδρου της ότι δεν ψηφίζει αυτά τα μέτρα για τους αγρότες, διότι υπάρχει άγνοια των εταίρων και δανειστών και έχει βαρύτατη ευθύνη η κυβέρνηση και όσοι διαπραγματεύτηκαν, που δεν εξήγησαν στους εταίρους τι ισχύει...».