Αρνητική η ροή χρηματοδότησης

on .

TRAPEZA THS ELLADOS

• Τον Ιούλιο του 2015 ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε σε -1,5%, από -1,7% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος.
Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 607 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 430 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Ιούλιο του 2015, ήταν αρνητική κατά 204 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 416 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 0,0% έναντι -0,5% τον προηγούμενο μήνα.
2 δισ. εκροές…
Στο μεταξύ, μείωση κατά περίπου 2 δισ. ευρώ εμφάνισαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες τον Ιούλιο, υποχωρώντας στα επίπεδα του 2003.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκαν στο τέλος Ιουλίου στα 120,8 δισ. ευρώ από 122,23 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούνιο.
Από την αρχή του έτους οι εκροές των καταθέσεων έχουν αγγίξει τα 39,4 δισ. ευρώ.