Πρότυπο ο Δ. Ιωαννιτών στην εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

on .

DHMOS EGGYHMENO 15 10 15
• Την εικόνα ενός «Δήμου πρότυπο» σε ότι αφορά στην λειτουργία των Κοινωνικών του δομών  για την εφαρμογή του προγράμματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αποκόμισαν τα μέλη της ομάδας της Παγκόσμιας Τράπεζας που αξιολογούν το πρόγραμμα.
Ως γνωστόν, ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ένας από τους 13 Δήμους όπου εφαρμόστηκε πιλοτικά, στο πλαίσιο της εθνικής εφαρμογής του, το πρόγραμμα «Ελάχιστο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα».
Ομάδα αξιολόγησης της Παγκόσμιας Τράπεζας -η οποία έχει χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα- πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Ιωαννιτών, με σκοπό  την αξιολόγηση σε ότι αφορά στον σχεδιασμό, οργάνωση, εφαρμογή και αποτελεσματικότητα του προγράμματος.
Σε μια διαδικασία επιτόπιας αξιολόγησης που διήρκησε πάνω από 10 ώρες, οι αξιολογητές της Παγκόσμιας Τράπεζας είχαν διάφορες συναντήσεις.
Στην τελική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, η επιτροπή αξιολόγησης εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον τρόπο με τον οποίο υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Ελάχιστο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» στο Δήμο Ιωαννιτών, εξήρε ιδιαίτερα την κινητοποίηση και τη συνεργασία του Δήμου με όλους τους φορείς, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το Δήμο μας ως «Δήμο πρότυπο» με βάση τη συνολική εικόνα που αποκόμισαν.