Ξεκίνησε από χθες η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ

on .


ZARBALIAS PANTELHS

Με το ενδεχόμενο παράτασης στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ να μην είναι  πολύ πιθανό, καθώς πρόκειται για μια μνημονιακή υποχρέωση της οποίας η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος του μήνα, ξεκίνησε χθες η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕNΦΙΑ) στο Taxis. Όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα, τα ποσά θα είναι ίδια με πέρυσι, ενώ προβλέπεται έκπτωση 20% για κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα καθ' όλη τη διάρκεια του 2014, καθώς και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ ορισμένων κατηγοριών πολιτών με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
 Η προσαύξηση για όποιον δεν τηρήσει την προθεσμία θα είναι 0,73% για κάθε μήνα που θα περνάει από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της κάθε δόσης.
«Ελπίζουμε το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει το δικαίωμα τροποποίησης κάποιων στοιχείων από τους φορολογουμένους, τα οποία μπορεί να μην έχουν συμπληρωθεί σωστά ή να έχουν παραληφθεί από λάθος, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ώστε να έχουν όλοι τα σωστά εκκαθαριστικά», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ιωαννίνων, Παντελής Ζαρβαλιάς.
Μάλιστα προέτρεψε όσους πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν οι ίδιοι τα εκκαθαριστικά τους, καθώς υπάρχει αυξημένος φόρτος εργασίας των φοροτεχνικών αυτή την περίοδο.
«Υπάρχουν συνάδελφοι που θα ζητήσουν αμοιβή γι' αυτή τη διαδικασία, ενώ άλλοι μπορεί να μη δεχτούν καν να ασχοληθούν με την έκδοση εκκαθαριστικών», ανέφερε.
Β. Στ.