Και τα ΕΛΤΑ θα πωλούν ηλεκτρική ενέργεια!

on .

ELTA TAXYDROMEIA

• Στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας επιχειρούν να εισέλθουν μέσα στον Δεκέμβριο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχοντας δυναμικά στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, επισφραγίζοντας ουσιαστικά μια νέα εποχή για τα ΕΛΤΑ.
Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Κ. Μελαχροινός, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου  ανακοίνωσε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα είναι παρόντα ως εναλλακτικός πάροχος.
Ο φάκελος για την σχετική αδειοδότηση έχει προγραμματιστεί να κατατεθεί στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εντός του Νοεμβρίου, με στόχο την έγκρισή του μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα, ώστε τον Δεκέμβριο να είναι δυνατή η είσοδός τους ΕΛΤΑ στην ελληνική αγορά ενέργειας.
Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει η σχετική έγκριση γιατί, όπως είπε, η χρηματοπιστωτική επάρκεια των ΕΛΤΑ το επιτρέπει και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν την υποδομή και τις προϋποθέσεις.
Αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή του δικτύου των 1.500 καταστημάτων και ταχυδρομικών πρακτορείων, η παρέμβαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, θα  λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών, με τον κ. Μελαχροινό να τονίζει ότι τα ΕΛΤΑ, στον ρόλο τους ως εναλλακτικός πάροχος, θα παρέχουν ενιαίο τιμολόγιο σε ολόκληρη την επικράτεια, λειτουργώντας στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, διευκρίνισε πως, αν και είναι ακόμη νωρίς να ανακοινωθεί το σχετικό τιμολόγιο, τα ΕΛΤΑ θα κινηθούν με ενιαία τιμή και με στόχο αυτή να είναι η συμφέρουσα για τους πελάτες τους.