Αρνητικός και ο Πιερ Μοσκοβοσί σε κλιμακωτό ΦΠΑ στην ιδιωτ. εκπαίδευση

on .

FPA AYKSHSH

• Την ώρα που στην Κυβέρνηση τα έχουν εντελώς χαμένα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα άνευ προηγουμένου αλαλούμ με τους συντελεστές, ξεκάθαρη απάντηση για το ενδεχόμενο να υπάρξει κλιμακωτή φορολόγηση στην Ελλάδα έδωσε και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. Διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης και ταυτόχρονα  καθιστά σαφές πως εφόσον η κυβέρνηση επιλέξει να φορολογήσει την ιδιωτική εκπαίδευση υποχρεούται να επιβάλει ΦΠΑ 23% ή να αναζητήσει δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα.
«Εάν τα κράτη μέλη επιλέξουν να εφαρμόσουν τις προϋποθέσεις του άρθρου 133 για να περιορίσουν το πεδίο εφαρμογής της απαλλαγής όσον αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση, υποχρεούνται να εφαρμόζουν τον κανονικό συντελεστή (23% στην Ελλάδα) στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στην απαλλαγή» αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή του ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε ερώτηση της ευρωβουλευτού της Ν.Δ. και του ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη.
Από την άλλη, η κυβερνητική πλευρά συνεχίζει να μην λαμβάνει υπόψιν την παράμετρο αυτή. Η κυβερνητική εκπρόσωπος  Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας  στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, υπογράμμισε πως η Αθήνα είναι αποφασισμένη να επιμείνει στη θέση της για τρεις συντελεστές για τον φόρο, 0%, 6% και 13%.
Σε δηλώσεις της χθες από τα Γιάννενα, που βρέθηκε για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανέφερε ότι «δίνουμε μία δυνατή μάχη ώστε αυτό το μέτρο να γίνει πιο δίκαιο για να είναι και περισσότερο ανεκτό».