Απαραίτητες οι αγορές παραγωγών στην Ήπειρο

on .

LAXANIKA

• Την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν μείνει ημιτελείς από το προηγούμενο χρόνο για τις αγορές παραγωγών, επεσήμανε με χθεσινές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης.
«Την αγορά παραγωγών τη θέλουμε, όσο τίποτε άλλο στην Ήπειρο. Η έλλειψή της επιτρέπει σε ορισμένους να πουλάνε χωρίς να είναι παραγωγοί. Δεν θα το επιτρέψουμε ως υπηρεσία να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Αυτό όμως θα αντιμετωπιστεί μόνο με την αγορά παραγωγών, στην οποία είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε. Εκεί θα πρέπει να διαθέτουν τα προϊόντα τους όλοι οι παραγωγοί της Ηπείρου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του αναφέρθηκε και στην προώθηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων Ηπειρωτικών αγροτικών προϊόντων, λέγοντας τα εξής: «Προχωράμε και την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Και κάνω μια έκκληση σε όλους όσοι παράγουν προϊόντα του πρωτογενούς τομέα και έχουν είτε άδεια λιανικής, είτε χονδρικής, είτε μέσα από τα Μητρώα τοπικών προϊόντων που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο, να έλθουν να εγγραφούν, ώστε να τους βρίσκει ο κόσμος και μέσα από αυτή την πλατφόρμα να πουλάνε τα προϊόντα τους».