Αλ. Τσίπρας: Θα προστατεύσουμε την α' κατοικία των αδύναμων

on .

SPITI PLEISTHRIASMOS

• Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία των αδύναμων δανειοληπτών, έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους δανειστές εν μέσω της διαπραγμάτευσης για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.
«Η κυβέρνηση προχωρά υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της τόσο απέναντι στους εταίρους, όσο όμως και απέναντι στον ελληνικό λαό, καθότι η βασική δέσμευση βάσει της οποίας λάβαμε εκ νέου τη λαϊκή εντολή ήταν η προστασία των αδυνάτων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
«Όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδύναμων» πρόσθεσε.
• Η κυβέρνηση θα τιμήσει τη συμφωνία με τους θεσμούς, όμως θα πρέπει και όλοι να μην υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα και τα εσκεμμένα, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.