Την Τρίτη η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Ηπείρου

on .

TRAPEZA HPEIROY1• Την ερχόμενη Τρίτη στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελικά η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου για την αύξηση του συνεταιριστικού κεφαλαίου. Η αναβολή ήταν «αναγκαστική» αφού μέχρι και την Τρίτη το απόγευμα, όταν και πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση, δεν είχε εγκριθεί η αύξηση και η έκδοση ομολόγων.
Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Κων. Ζωνίδης ζήτησε να συμμετάσχουν στην αύξηση του κεφαλαίου όλοι οι Ηπειρώτες, ώστε αυτή να μείνει στους συνεταίρους της και ταυτόχρονα να συνεχίζει να στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα.  
Ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Βασίλης Τσουκανέλης, επεσήμανε ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο, τόνισε όμως ότι είναι απόλυτα αναγκαία η διαφύλαξη του συνεταιριστικού χαρακτήρα της.
Έκκληση προς όλους τους Ηπειρώτες να στηρίξουν την Τράπεζα Ηπείρου απηύθυνε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, λέγοντας και τα εξής: «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου από τη δημιουργία της ήταν – και θα πρέπει να παραμείνει – μια Τράπεζα λαϊκής βάσης. Στηρίχθηκε από τους Ηπειρώτες και στήριξε όλα αυτά τα χρόνια την τοπική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας. Σε αυτό τον κομβικό για την πορεία της στόχο, είμαστε όλοι στο πλευρό της για να διαφυλάξουμε τον χαρακτήρα της Συνεταιριστικής Τράπεζας».  
Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, στο χαιρετισμό του, τόνισε και τα εξής: «Δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα με τους Θεσμούς για να προστατευτεί η συνεταιριστική Πίστη στην Ελλάδα και νιώθω προσωπικά μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για αυτό. Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στη Τράπεζά μας και θα είμαι πάντα κοντά της με όλες μου τις δυνάμεις!»