Συμφωνία ΔΕΗ και ΤΟΕΒ για ρύθμιση οφειλών

on .

ANTLIOSTASIO 1

• ΔΕΗ και ΤΟΕΒ ήλθαν χθες σε συμφωνία για τον τρόπο εξόφλησης των οφειλών που έχουν οι οργανισμοί για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και το κυριότερο απομακρύνεται ο κίνδυνος να διακοπεί η ηλεκτροδότηση τους χειμερινούς μήνες, που θα άφηνε έρμαια σε κλοπές τα αντλιοστάσιά τους.
Για το θέμα αυτό χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκη με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ της Ηπείρου, στην οποία παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Γ. Καραγιάννης, Κ. Μπάρκας, Β. Γιόγιακας.
Το αίτημα των ΤΟΕΒ, ήταν να ακολουθηθεί μια διαφορετική πολιτική εξόφλησης των οφειλών τους, που θα προβλέπει καταβολή δόσεων κατά τη διάρκεια των καλλιεργητικών περιόδων- όταν και μπορούν να εισπράττουν συνδρομές- και όχι το χειμώνα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΗ οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ ανέλαβαν δέσμευση για τη ρύθμιση των οφειλών στο πλαίσιο του πρόσφατου Κανονισμού Διακανονισμών και πρότειναν συγκεκριμένη μορφή εγγυήσεων.
Από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτάκης, χαιρέτησε την πρωτοβουλία των ΤΟΕΒ, δήλωσε ότι αντιμετωπίζει θετικά τις προτάσεις τους και θα τις προωθήσει προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης.