Εγκατάσταση Τηλεμετρικού Δικτύου Παρακολούθησης

on .

NERO DIAFORA

• Μια  καινοτόμα εφαρμογή ενσωματώθηκε στο δίκτυο ύδρευσης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων στην Ελλάδα, στο λεκανοπέδιο της Επαρχίας του Τάραντο και του Δήμου Καλλίπολης στη Νότια Ιταλία, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «SUSTAINABLE MANAGEMENT OF WATER RESOURCES ΤΟ SAFEGUARDING DRINKING WATER».
Οι εταίροι του Έργου ανέπτυξαν και εγκατέστησαν στο δίκτυο ύδρευσης ένα τηλεμετρικό δίκτυο παρακολούθησης με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων στις Περιοχές Παρέμβασης. Μέσα από αυτό το δίκτυο οι αρμόδιες αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την πραγματική κατάσταση του πόσιμου νερού όσον αφορά την ποσότητα και την ποιότητά του και να εντοπίζουν έγκαιρα τους κινδύνους ρύπανσης για τους υδροφόρους ορίζοντες, προκειμένου να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη και την αποκατάσταση.
Τα καινοτόμα αποτελέσματα της Πράξης θα εξασφαλίσουν την διατηρησιμότητά της, παρέχοντας στο Εταιρικό Σχήμα και τους συνεργαζόμενους αρμόδιους φορείς τη δυνατότητα να εξακολουθήσουν και μετά την ολοκλήρωση της Πράξης να χρησιμοποιούν τις παραχθείσες εκροές της.