Στα Γιάννενα εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης

on .

DIAPOLITISMIKES POLEIS SYNANTHSH 25 11 15

• Σε μια ειδική ομάδα πόλεων στην Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου -περίπου 75 τον αριθμό- που υποστηρίζονται με τεχνογνωσία και με πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, από το Πρόγραμμα «Διαπολιτισμικές Πόλεις» του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμμετέχουν και τα Γιάννενα.
Χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας -παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας Παντελή Κολόκα- υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τους εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης στη δομή των «Διαπολιτισμικών Πόλεων»: Την κυρία Irena Guidikova, επικεφαλής του Προγράμματος «Διαπολιτισμικές Πόλεις» του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπεύθυνη του Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Δημοκρατία,  τον κ. Phil Wood, κύριο σύμβουλο του Συμβουλίου της Ευρώπης στο πρόγραμμα «Διαπολιτισμικές Πόλεις» και την Δρ Ευγενία Αρβανίτη Λέκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών σε θέματα Διαπολιτισμικότητας και Ετερότητας στην Εκπαίδευση, εμπειρογνώμονα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ο Θ. Μπέγκας ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε η Δημοτική Αρχή ότι υπάρχει αυτή η δομή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έσπευσε για να μπορέσει να γίνει ο Δήμος Ιωαννιτών μέλος της.  Με στόχο – όπως είπε- «να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε από  αυτή τη συνεργασία τη σπουδαία τεχνογνωσία του δικτύου, για να βελτιώσουμε στα επόμενα χρόνια τις δημοκρατικές συμπεριφορές της κοινωνίας απέναντι σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και τις μεταναστευτικές ομάδες».
Από την πλευρά της η κ. Irena Guidikova, επικεφαλής του Προγράμματος Διαπολιτισμικές Πόλεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, τόνισε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις της: «πιστεύω ότι τα Γιάννενα έχουν τη δυναμική όχι μόνο να επωφεληθούν από τις πρακτικές και την εμπειρία των άλλων πόλεων αλλά και να συνεισφέρουν σε αυτή. Είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι εύκολο αλλά το βέβαιο είναι ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά».
Οι εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης είχαν μια διεξοδική συζήτηση με το Δήμαρχο Ιωαννίνων, ενώ ακολούθως συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο, κ. Κολόκα, μετέβησαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιοχή της Κακαβιάς.