Με «θετικό» πρόσημο κλείνει τη χρονιά το Πανεπ. Νοσοκομείο

on .

NOSOKOMEIO DOYROYTHS

• Παρά τη σημαντική μείωση των πόρων και τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, «κλείνει» το 2015 με θετικό πρόσημο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητή του Φώτη Βάββα, την πολύ δύσκολη χρονιά που διανύουμε, αλλά και το προηγούμενο, δεν υπήρξαν αναβολές ιατρικών πράξεων ή χειρουργείων λόγω έλλειψης υλικών, το σημαντικότερο όμως είναι ότι συνεχίζει να παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες σε ασθενείς από τη Βορειοδυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τα Ιόνια Νησιά, τη Θεσσαλία και φυσικά από την Αλβανία.
Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο «νοικοκύρεμα» που έχει επιτύχει η Διοίκηση του Νοσοκομείου και βέβαια στο ιατρικό, νοσηλευτικό και στο λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου.
Για να γίνουν αντιληπτές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το Νοσοκομείο λειτουργεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πρέπει να επισημανθούν δύο ζητήματα, όπως τα αναφέρει ο κ. Φώτης Βάββας, με αφορμή ανακοινώσεις συνδικαλιστών: Το πρώτο έχει να κάνει με τη μείωση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου. Από 50 εκ. που ήταν το 2013, φέτος αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στα 41 εκ. ευρώ, έναντι των 46, 1 ευρώ που έκλεισε το 2014.
Υπάρχουν επίσης ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και ειδικότερα σε ορισμένες κλινικές, όπως η Ενδοκρινολογική η οποία λειτουργεί με «εμβαλωματικές λύσεις» και  για την οποία  έχουν ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας μια θέση επικουρικού ιατρού (έχει εγκριθεί) και δύο ειδικευμένων ιατρών.  Πέραν αυτών το Νοσοκομείο έχει ζητήσει ακόμη εννέα θέσεις ιατρικού προσωπικού, έχουν ήδη λάβει έγκριση, και επιπλέον επτά για το ερχόμενο χρόνο.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Φώτης Βάββας, τονίζει ακόμη ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία Διοίκησης και Διευθυντών Κλινικών, γίνεται ιεράρχηση των αιτημάτων από τους Διευθυντές Τομέων, τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου και το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, ούτως ώστε να καλύπτονται οι άμεσες και επιτακτικές ανάγκες του Νοσοκομείου.
Τέλος ο κ. Φ. Βάββας, υπογραμμίζει ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου, «ουδέποτε επέτρεψε, αλλά ούτε υπήρξε οποιαδήποτε μεσολάβηση ή παρέμβαση ή εμπλοκή άλλων προσώπων με θεσμική ή όχι ιδιότητα στη διαμόρφωση των ιεραρχημένων αιτημάτων επικουρικού ή μόνιμου προσωπικού του Νοσοκομείου προς την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας».