Ένα από τα τρία πρώτα βραβεία στον Πτηνοτροφικό Συν/σμό Ιωαννίνων

on .

Untitled 1

• Μια σημαντική διάκριση, σε πείσμα των δύσκολων καιρών που ζούμε, κατέκτησε ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Η ΠΙΝ­ΔΟΣ», από τον ΣΒΒΕ, στο πλαίσιο του θεσμού «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος».  
Η Ηπειρωτική βιο­μηχανία (μαζί με άλλες δυο εταιρίες) απέσπασε το Βραβείο Αριστείας Μεγάλης Επιχείρησης, γιατί παρά τις αντί­ξοες οικονομικά συν­θήκες συνεχίζει να συνεισφέρει στην δημιουργία εθνικού πλούτου, αναπτύσσοντας σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα και θέσεις εργασίας. Κι αυτό σε μια εποχή που το «επιχειρείν» στη χώρα μας διανύει πολύ δύσκολες μέρες και προσπαθεί να επιβιώσει σ’ ένα μη φιλικό περιβάλλον.
Η «ΠΙΝΔΟΣ» αξιολογήθηκε:
- Για τη θετική της πορεία το 2013-2014.
- Για την αύξηση της απασχόλησης την περίοδο 2013-2014.
- Για την καινοτομία στα προϊόντα της.
- Για τις φιλικές μεθόδους παραγωγής προς το περιβάλλον.
- Για τη συμβολή της στην ανάπτυξη και την ανάδειξη του Νομού Ιωαννίνων.
- Για την εξωστρέφειά της
- Για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.
Η διάκριση αυτή είναι μια επιβράβευση της θετικής πορείας της «ΠΙΝΔΟΣ» την τελευταία τριετία, η οποία, όχι μόνο άντεξε στην κρίση, αλλά βελτίωσε και όλα τα οικονομικά της μεγέθη και έβαλε πλώρη για μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Δηλώσεις Ανδ. Δημητρίου
Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του «Α.Π.Σ.Ι. - Η ΠΙΝΔΟΣ» Ανδρέας Δημητρίου από την Υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.
Ο κ. Δημητρίου δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που οι προσπάθειές μας επιβραβεύτηκαν και διακρίθηκαν για ακόμη μια φορά. Η βράβευση αυτή αποτελεί για μας στην ΠΙΝΔΟ κίνητρο, ώστε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και ζήλο να παράγουμε και να παρέχουμε σε Ελλάδα και εξωτερικό ελληνικά αγνά, παραδοσιακά, καινοτόμα και αυθεντικά προϊόντα, από μια αμιγώς Ελληνική Εταιρεία που λειτουργεί ως πρότυπο Συνεταιρισμού».

Να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις
Για την περιοχή μας το βραβείο αυτό δίνει μια νέα πνοή σ’ έναν κλάδο που αποτελεί εδώ και αρκετές δεκαετίες βασικό πυλώνα της παραγωγικής δραστηριότητας της Ηπείρου, αφού ως γνωστόν, «Η Πίνδος» μαζί με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άρτας έχουν μερίδιο στην αγορά κοτόπουλου που ξεπερνάει το 60%, με τα προϊόντα τους να φτάνουν σε κάθε γωνιά της χώρας μας.
Ωστόσο για να συνεχιστεί αυτή η πορεία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις της αγοράς, που επηρεάζουν σημαντικά τον κλάδο της πτηνοτροφίας και τις οποίες πρόσφατα στηλίτευσε στη Βουλή ο Πρόεδρος της «Πίνδου» Ανδρέας Δημητρίου, γεγονός που ανέδειξε και ο «Π.Λ.».
Με αυστηρό ύφος κάλεσε το Κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του όσον αφορά τις εισαγωγές, ζητώντας από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να λειτουργούν σωστά, μέσα από ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο.

Σύσταση Φόρουμ…
Στο μεταξύ, η Υφυπουργός Βιομηχανίας  Θ. Τζάκρη κατά τον χαιρετισμό της εξήγγειλε τη σύσταση Φόρουμ για τη Βιομηχανική Πολιτική. Όπως είπε σ’ αυτό θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι υπουργείων, παραγωγικών φορέων και εμπειρογνώμονες και σε πρώτη φάση θα εξετάσει τα εξής θέματα: τους κλάδους της βιομηχανικής παραγωγής που πρέπει κατά προτεραιότητα να αποτελέσουν τη στόχευση της κυβερνητικής πολιτικής, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, την ενέργεια και τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Βραβείο και για τον ΧΗΤΟ
Διάκριση όμως κατέκτησε ακόμη μια μεγάλη Ηπειρωτική επιχείρηση και συγκεκριμένα η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, η οποία επάξια απέσπασε Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Έτσι από τα 19 συνολικά βραβεία που απονεμήθηκαν, τα δυο κατέληξαν σε Ηπειρωτικά χέρια.