Ολιγοήμερη παράταση για την αύξηση του Συνετ. Κεφαλαίου της Τράπεζας Ηπείρου

on .

TRAPEZA HPEIROY

• Την ικανοποίησή τους για την υπερκάλυψη του στόχου της αύξησης του συνεταιριστικού κεφαλαίου της Τράπεζας Ηπείρου, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ευχαριστεί παράλληλα τα περισσότερα από 5.000 παλαιά και νέα μέλη της για τη συμμετοχή στην αύξηση του κεφαλαίου. Παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση της αύξησης του συνεταιριστικού κεφαλαίου, με τους ίδιους προνομιακούς όρους και προϋποθέσεις τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν χθες ο Πρόεδρος της Τράπεζας Κώστας Ζωνίδης και ο Γενικός Διευθυντής Βασίλης Τσουκανέλης, καθοριστική για την κάλυψη του δείκτη της κεφαλαιακής επάρκειας ήταν η συμβολή του Στρατηγικού Επενδυτή, που είναι το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης – Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ- ΕΑΠΑΕ).
Για σήμερα μάλιστα η Τράπεζα έχει προγραμματίσει έκτακτη γενική συνέλευση, με την επαναληπτική να έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή και ώρα 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο Du lac (αναλυτικά η πρόσκληση στη σελίδα 4), κατά την οποία θα γίνει τροποποίηση των άρθρων του καταστατικού και η παροχή του δικαιώματος στον Στρατηγικό Επενδυτή να διορίσει μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Όπως είπε ο κ. Τσουκανέλης, ο ελάχιστος στόχος ήταν τα 7,2 εκ. ευρώ. Συγκεντρώθηκαν τελικά 11 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας να ξεπεράσει το 10. Επόμενος στόχος είναι να διατεθούν και τα υπόλοιπα αδιάθετα κεφάλαια.
Εξηγώντας την επιλογή του Ταμείου, ως στρατηγικού επενδυτή, ο Γενικός Διευθυντής, ανέφερε ότι έχει μια βασική ομοιότητα με τη Συνεταιριστική Τράπεζα, καθώς είναι ένα κοινό ταμείο. Δεν είναι – συμπλήρωσε- από funds που στοχεύει στα κόκκινα δάνεια,  η συμμετοχή του θα έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι έτσι η Τράπεζα θα συνεχίσει να παραμένει στα χέρια των Ηπειρωτών.
Την ικανοποίησή του για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας αύξησης του Συνεταιριστικού Κεφαλαίου εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κων. Ζωνίδης, ευχαριστώντας όσους στήριξαν την Τράπεζα. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου θα δώσει καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, θα μεγαλώνει και γίνεται πιο δυνατή. «Μαζί συνεχίζουμε- μαζί μεγαλώνουμε», είναι το σύνθημα της Τράπεζας μετά και την αποκατάσταση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.