Ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΥΑΙ «περνά» από την εξυγίανσή της

on .

DEYAI KTIRIO

• ΔΕΥΑΙ και ΣΥΔΛΙ, παρέχουν ασφαλές και επαρκές νερό στον πολίτη, τόνισε  ο Δήμαρχος Ιωαννίνων (και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης) Θωμάς Μπέγκας στη συνάντηση διαλόγου στο πλαίσιο του προγράμματος «Υδάτινες γέφυρες». Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα επενδύσεων για εκσυγχρονισμού του δικτύου των δύο οργανισμών ύδρευσης, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ορθολογική διαχείριση του νερού.
Τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα ΔΕΥΑΙ και ΣΥΔΛΙ, λέγοντας ότι για να διασφαλιστεί αυτός, καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια για την εξυγίανσή τους και την «θεραπεία» συσσωρευμένων χρόνιων προβλημάτων.
Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε επίσης και στο «κομμάτι ευθύνης και υποχρεώσεων του πολίτη», στο οποίο – όπως είπε- υπάρχουν ελλειμματικές συμπεριφορές.
Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου, παρουσιάζοντας την επιχείρηση, είπε ότι είναι από τις πρώτες και τις μεγαλύτερες ΔΕΥΑ της χώρας και ζήτησε να διαφυλαχθεί, από μικροπολιτικές και σκοπιμότητες, ο κοινωφελής χαρακτήρας της, η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητά της.