Κοινή συνισταμένη απέναντι στον ΟΑΕΕ ψάχνουν οι επαγγελματίες

on .

OAEE NTAKALETSHS

• Μια νέα ενημερωτική εκδήλωση την ερχόμενη Δευτέρα (1 Φεβρουαρίου) το απόγευμα, με θέματα που αφορούν τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), προγραμματίζεται από την «Ομάδα Ιωαννίνων Κατά του ΟΑΕΕ» και το Πανηπειρωτικό Σωματείο Εμπόρων-Βιοτεχνών «Η Πρόοδος», μετά την επιτυχημένη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.
Δεν υπήρξε όμως αρκετός ο χρόνος, ώστε να αναπτυχθούν όλα τα καυτά ζητήματα που αφορούν τους επαγγελματίες της περιοχής μας και κυρίως τα προβλήματα με τις Τράπεζες, γι’ αυτό και κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει και μια δεύτερη ενημερωτική συνάντηση.
Στην ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη εκδήλωση – και εν μέσω μάλιστα μιας γενικότερης αναταραχής για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση - ανταλλάχθηκαν απόψεις και προβληματισμοί για ευρύτερα ζητήματα που αφορούν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες όπως το Ασφαλιστικό, τα προβλήματα με τον ΟΑΕΕ και την Εφορία κ.ά., ενώ για την σημερινή κατάσταση ενημέρωσαν τους παριστάμενους ο δικηγόρος Κων/νος Ντακαλέτσης και ο Λογιστής – Φοροτέχνης Παντελής Σ. Ζαρβαλιάς.

Προς μια κοινή συνισταμένη…
Όλοι όσοι παρευρέθησαν συμφώνησαν ότι πρέπει να ενταθούν οι κινητοποιήσεις σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό την ανεύρεση μιας κοινής συνισταμένης που θα εκφράζει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και που θα χρησιμοποιηθεί ως «όπλο» απέναντι σ’ ένα κράτος που, όπως πολύ χαρακτηριστικά ειπώθηκε, είναι πλέον ο «χειρότερος εχθρός».
Σύμφωνα μάλιστα με τον Ελευθέριο Λάππα από την Οργανωτική Επιτροπή «θα γίνει προσπάθεια ακόμα μεγαλύτερης συμμετοχής απλών ανθρώπων, συμπολιτών μας, πέρα από κόμματα και διακρίσεις, πέρα από προεδρεία και καρέκλες, πέρα από συνθήματα και ντουντούκες».

Οι εισφορές 6ου διμήνου
Στο μεταξύ σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΟΑΕΕ, η 1η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή των εισφορών του 6ου διμήνου του 2015
Την ίδια ημέρα, θα καταβληθούν μέσω Άμεσης Χρέωσης Τραπεζικού Λογαριασμού (πάγια εντολή):
- η μηνιαία δόση ρυθμίσεων Ν.4152/2013, Ν.4321/2015,
- η μηνιαία δόση των ανωτέρω ρυθμίσεων που δεν εξοφλήθηκε την 31.12.2015 με τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις.
Ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε, να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό τους κατά την ώρα εκτέλεσης παγίων εντολών της τράπεζας επιλογής τους για την εξόφληση των δόσεων, διευκρινίζει ο ΟΑΕΕ.