Η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» επεκτείνεται και στην Κύπρο

on .

DODONH PROIONTA

• Νέο εργοστάσιο που θα παράγει παραδοσιακό χαλούμι και αναρή (μαλακό τυρί), ετοιμάζεται να λειτουργήσει από τον Μάιο στην Κύπρο η Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στην Μεγαλόνησο, με μεγάλες μάλιστα αξιώσεις.
Η «Δωδώνη», γνωστή για την φέτα της όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, επενδύει στην Κύπρο 4 εκατ. ευρώ, με σαφή στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειάς της και την εξαγωγική της δραστηριότητα. Δεν
είναι τυχαίο εξάλλου, που τα προϊόντα της έχουν κατακτήσει τις ξένες  αγορές,  από  την Ευρώπη και την Αμερική μέχρι την Αυστραλία και χώρες της Ανατολής.

Αντέχει, παρά την κρίση…
Εκτενές αφιέρωμα στην Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία δημοσίευσε η Κυριακάτικη «Real News», στο οποίο τονίζεται ότι η εταιρία παρά την παρατεταμένη οικονομική κρίση, συνεχίζει να στηρίζει και να στηρίζεται από τους 5.000 παραγωγούς, από περίπου 600 χωριά της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας.  Παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιώντας σημαντικές επενδύσεις, αυξάνοντας τις πωλήσεις της και το ανθρώπινο δυναμικό της.  Ειδικότερα, τα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρία παρουσιάζει ανάπτυξη περί του 15% ετησίως, με σημαντική αύξηση των πωλήσεων στις διεθνείς αγορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2014 οι πωλήσεις της εταιρίας ανήλθαν σε 107,6 εκατ. ευρώ, από 83,06 εκατ. ευρώ το 2013. Μάλιστα το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της βιομηχανίας προέρχεται από εξαγωγές σε 35 χώρες του κόσμου.
Επίσης, η εταιρία τα τελευταία δύο χρόνια έχει υλοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του τεχνολογικού της εξοπλισμού, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας.

Ο κινητήριος μοχλός
Όπως αναφέρει, μιλώντας στη «Real News» ο αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας Μιχ. Παναγιωτάκης «στην πορεία ανάπτυξής μας, κινητήριο μοχλό αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό  μας και οι Έλληνες παραγωγοί. Οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με την κοινωνία και η πίστη μας πως εταιρίες σαν τη «Δωδώνη», πρέπει να λειτουργούν καταλυτικά στην προσπάθεια ανάκαμψης όχι μόνο της οικονομίας, αλλά και την ελληνικής κοινωνίας, είναι η σπίθα που κινεί τις δράσεις μας».
Σήμερα απασχολούνται στην εταιρία πάνω από 400 άτομα, γεγονός που καθιστά την «Δωδώνη» έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ήπειρο.

Νέα προϊόντα
Την περασμένη χρονιά, η γκάμα προϊόντων εμπλουτίστηκε με νέα προϊόντα, όπως το τυρί Δωδώνη light, η βιολογική φέτα και η βαρελίσια φέτα. Μέχρι στιγμής η βιολογική και η βαρελίσια φέτα διατίθενται μόνο στις αγορές του εξωτερικού, ενώ το τυρί light έχει λανσαριστεί στην εγχώρια αγορά. Όσον αφορά το γιαούρτι Δωδώνη – με γάλα ημέρας – έχει επαναλανσαριστεί εδώ κι έναν χρόνο, έχοντας σημειώσει σημαντικές επιτυχίες, ενώ κατέχει πλέον σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας, φέτος θα λανσαριστούν και νέα προϊόντα, εξίσου υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.