«Στο σφυρί» υπολειτουργούσες και κλειστές βιομηχανικές μονάδες

on .

KARAGIANNHS TZAKRH

Σχέδιο για «εξυγίανση και αναδιάρθρωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας», επεξεργάζεται το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ στην πραγματικότητα «βγάζει στο σφυρί» πολλές μέχρι προ ολίγου καιρού λειτουργούσες βιομηχανικές μονάδες, που με συνοπτικές διαδικασίες θα δώσει σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι – όπως λέει – θα προκύψουν από διαγωνισμό!
Αυτό προκύπτει από χθεσινό δελτίο Τύπου του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Καραγιάννη, ο οποίος συναντήθηκε προχθές με την Υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, προς την οποία μετέφερε την αγωνία των μεταποιητικών επιχειρήσεων του Ν. Ιωαννίνων που τώρα βρίσκονται στο όριο λειτουργίας ή έπαψαν να λειτουργούν τα τελευταία χρόνια και οι ιδιοκτήτες τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Καραγιάννης,  έχουν «αποξενωθεί νομικά από την δραστηριότητα».
Κατά την Υφυπουργό πάντως «έχουν εντοπιστεί βιομηχανικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν επαρκείς κτιριακές υποδομές, αξιόλογο μηχανολογικό εξοπλισμό και τεχνογνωσία, η επανεκκίνηση των οποίων μπορεί να δρομολογηθεί άμεσα, με νέους ιδιοκτήτες που θα προκύψουν από διαγωνισμούς»!
Σημειώνοντας ότι ο Νομός Ιωαννίνων μαστίζεται εδώ και χρόνια από την ανεργία, την φτώχεια και την ανέχεια ο Γιαννιώτης βουλευτής τονίζει πως στην περιοχή υπάρχουν επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ζητά να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.
Το Υπουργείο - καταλήγει  η ανακοίνωση - προσπαθεί να περιορίσει τη γραφειοκρατία, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προετοιμασίας επενδυτικών προτάσεων για όσες από αυτές μπορούν να αποτελέσουν βιώσιμες επιχειρηματικές μονάδες.