Η ελαιοκομία μοχλός ανάπτυξης της γεωργίας της Ηπείρου

on .

ELIES ERGATES MAZEMA

• Εκδήλωση - ανοικτή συζήτηση από το ΤΕΙ Ηπείρου με θέμα «Η ελαιοκομία ως μοχλός ανάπτυξης της γεωργίας της Ηπείρου» θα διεξαχθεί την Δευτέρα, 11 Απριλίου, ώρα 3.30 μ.μ. στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Κλεισθένους 15, Αθήνα).
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η έναρξή της θα γίνει με σύντομο χαιρετισμό του αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκου Μπόλαρη και θα ακολουθήσει παρουσίαση του βιβλίου «Προοπτική ανάπτυξης της ελαιοκομίας της Ηπείρου στο πλαίσιο της ανοικτής αγοράς της Ελλάδας και του κόσμου».
Στη συνέχεια θα γίνει στρογγυλό τραπέζι με συντονιστή τον γεωργοοικονομολόγο Βασίλη Ζαμπούνη. Ομιλητές στο πρώτο πάνελ θα είναι οι: Κώστας Τασούλας, βουλευτής Ιωαννίνων (ΝΔ), πρ. Υπουργός, Στέφανος Τζουμάκας, πρ. βουλευτής και Υπουργός Γεωργίας, ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Κασαπίδης, βουλευτής Κοζάνης (ΝΔ) και υπεύθυνος Αγροτικού τομέα ΝΔ και Ιωάννης Κατέρης, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
Στο δεύτερο πάνελ θα μιλήσουν οι Γιώργος Μάνος, γεωπόνος, Καθηγητής ΤΕΙ Ηπείρου, Τάσος Γάτσιος, γεωπόνος ΔΑΟΚ Πρέβεζας, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου και Ιόνιων Νήσων, Νίκος Κολιός, χημικός, υπεύθυνος εργοστασίων Άρτας Intercomm, Παντελής Μπαρούχας, γεωπόνος - εδαφολόγος, επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Βασίλης Παρόλας, Δ/ντής ΑΣ Θεσπρωτίας, αντιπρόεδρος  COGECA, μέλος ΔΣ GAIA Επιχειρείν.