Συνεχίζεται το αλαλούμ για την παρασκευή γιαουρτιού

on .

GIAOYRTIA

• Ούτε στη χθεσινή συζήτηση που έγινε στη Βουλή, δόθηκαν ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις εκ μέρους του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου για τον τρόπο με τον οποίο θα προστατευθεί η ελληνική κτηνοτροφία από την αποσύνδεση της παρασκευής του γιαουρτιού από το φρέσκο γάλα.
Ο Υπουργός κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος εξέφρασε την απορία του για τις προωθούμενες ρυθμίσεις, υποστηρίζοντας ότι «αυτή είναι η «εργαλειοθήκη Τσίπρα-Καμμένου-Αποστόλου» και όχι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ!»  «Εάν επιβεβαιωθούν τα όσα ενημερωνόμαστε ανοίγετε την πόρτα για εισαγωγές όχι μόνο φθηνού νωπού γάλακτος αλλά και φθηνών πρώτων υλών για την παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων», τόνισε ο βουλευτής.  
Ο κ. Αποστόλου επανέλαβε τα περί υποχρέωσης της χώρας μας, να εφαρμόσει την εργαλειοθήκη στα πλαίσια της νέας συμφωνίας με τους δανειστές, υποστηρίζοντας  πως «η άποψη ότι χρησιμοποιείται σκόνη γάλακτος είναι απαράδεκτη να εκφράζεται. Δεν υπάρχει αυτό, είναι ξεκάθαρο».
Δημόσια παρέμβαση για το ίδιο θέμα έκανε χθες και η Ένωση Ελλήνων Χημικών, αναφέροντας ότι από τη μελέτη του σχεδίου προκύπτει ότι δεν θα επιτρέπεται η χρήση σκόνης γάλακτος στην παραγωγή του γιαουρτιού.
Επιχειρεί μάλιστα να καθησυχάσει παραγωγούς και καταναλωτές, επικαλούμενη ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου, σύμφωνα με την οποία θα γίνει υποχρεωτική επισήμανση του είδους του γάλακτος και η αναγραφή της χώρας προέλευσης.