Ο Τουρισμός στο επίκεντρο της Πανηπειρωτικής Έκθεσης

on .

PANHPEIROTIKH DODONH

• Η «καρδιά» της επιχειρηματικότητας χτυπά αυτές τις μέρες στα Γιάννενα, όπου πραγματοποιείται, μέσα σ’ ένα ομολογουμένως πολύ δύσκολο οικονομικό κλίμα, η Πανηπειρωτική Έκθεση, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί θεσμός για την περιοχή μας.
Φέτος, στο επίκεντρο βρίσκεται ο τουρισμός, ο οποίος είναι από τους λίγους πια κλάδους που κρατούν όρθια την τοπική οικονομία, αφού γενικά η επιχειρηματικότητα περνά πολύ δύσκολες μέρες.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, 22 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσία των τοπικών Αρχών, βουλευτών, αυτοδιοικητικών, οι οποίοι αγκάλιασαν την Πανηπειρωτική Έκθεση, αφού αποτελεί μια καλή ευκαιρία να προβληθούν τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες.  

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων  
Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας αναφέρθηκε στην ανάγκη εξωστρέφειας της τοπικής επιχειρηματικότητας, αλλά και στην αναζήτηση διεξόδων από την πολύ δύσκολη κατάσταση των τελευταίων ετών.
«Η οικονομική κρίση έχει πλήξει καίρια όχι μόνο την κοινωνία αλλά και την επιχειρηματικότητα.  Δεν είναι μόνο αυτό καθ’ αυτό το οικονομικό πρόβλημα, αλλά θεωρώ πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για την επιχειρηματικότητα είναι το περιβάλλον αστάθειας και ρευστότητας που αντιμετωπίζει από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό κατά περιόδους. Ρευστότητα πολιτική, οικονομική, φορολογική, ασφαλιστική, τραπεζική… Τι να σχεδιάσεις και να προγραμματίσεις όταν δεν ξέρεις τι θα φέρει η κάθε μέρα , ποιος καινούργιος αιφνιδιασμός θα έρθει», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Παράλληλα αναφέρθηκε στον τουρισμό, ο οποίος είναι ένας τομέας που μπορεί αν επενδύσει η περιοχή μας, σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, γι’ αυτό εξάλλου η φετινή Πανηπειρωτική δίνει μεγάλη έμφαση. «Δεν είναι τυχαίο ότι τα πολύ πρόσφατα χρόνια  και παρά την οικονομική κρίση, οι επισκέπτες στην περιοχή μας αυξάνονται και «χτίζουμε» με συντονισμένα και οργανωμένα βήματα έναν τουριστικό προορισμό που κερδίζει το στοίχημα στην Ελλάδα και θέτει πλέον στόχευση στο εξωτερικό», σημείωσε.

Ο Δήμος Ζίτσας  
Δυναμική είναι η παρουσία του Δήμου Ζίτσας στην «Πανηπειρωτική Έκθεση 2016» που συμμετέχει για δεύτερη χρονιά φέτος, με δικό του περίπτερο. Ταυτόχρονα, επιδιώκοντας την πιο ενεργή συμμετοχή του ανέλαβε, μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών, την αιγίδα της φετινής διοργάνωσης. Στόχος του Δήμου Ζίτσας είναι:
• η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των Δημοτικών Ενοτήτων,
• η προβολή των δομών και υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος στον κοινωνικό κυρίως τομέα καθώς και,
• η προβολή των ντόπιων ποιοτικών προϊόντων μέσω των επιχειρήσεων που φιλοξενούνται στο  περίπτερό του.

Ο Δήμος Δωδώνης  
Τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνει στην Πανηπειρωτική Έκθεση, το περίπτερο του Δήμου Δωδώνης, στο οποίο φιλοξενούνται Σύλλογοι κι επιχειρήσεις. Πρόκειται για μία προσπάθεια ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των πλεονεκτημάτων της περιοχής, της δραστηριότητας που αναπτύσσουν οι Σύλλογοι και της προβολής των τοπικών επιχειρήσεων.
Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, το περίπτερο επισκέφθηκαν οι βουλευτές Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος και Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, Αντιπεριφερειάρχες και άλλοι, τους οποίους υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, οι Αντιδήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων.
Ο Δήμαρχος Δωδώνης ευχαρίστησε τις διοικήσεις των Συλλόγων και επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και τόνισε πως «όλοι μαζί βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια εξωστρέφειας και προβολής του Δήμου Δωδώνης, πάνω στο οποίο θα πρέπει να χτίσουμε με συνέχεια και συνέπεια».
***
Η έκθεση που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού Σταδίου, λειτουργεί καθημερινά από τις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ., ενώ το Σαββατοκύριακο 10 π.μ. έως 2 μ.μ. και 5 μ.μ. έως 10 μ.μ.