Η Ήπειρος «ταξίδεψε» παρέα με τα προϊόντα της στη Ρουμανία!

on .

ROYMANIA HPEIROS

• Συνεχίζεται από την Περιφέρεια Ηπείρου η στοχευμένη προβολή σε χώρες του εξωτερικού του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας από κοινού με τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.
Την περασμένη Τρίτη η Περιφέρεια έκανε άλλη μία παρουσίαση, αυτή τη φορά στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, με τη συμμετοχή 28 Ηπειρώτικων επιχειρήσεων από τον τουριστικό τομέα και των κλάδο παραγωγής τροφίμων και ποτών. Στην αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Αλέκος Καχριμάνης, συμμετείχαν επίσης στελέχη της Περιφέρειας και οι Δήμαρχοι Νικολάου Σκουφά Ευστ. Γιαννούλης και Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος.

Συναντήσεις - συμφωνίες
Οι επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα, αμέσως μετά την παρουσίαση της Ηπείρου, να  πραγματοποιήσουν συναντήσεις με tour operators και με τους μεγαλύτερους ομίλους εταιριών, κατά τις οποίες εκδηλώθηκε στοχευμένο ενδιαφέρον για σύναψη συμφωνιών διακίνησης τουριστών, όσο και για εμπορικές συναλλαγές. Σε πολιτικό επίπεδο, ο Περιφερειάρχης σε συναντήσεις που είχε με θεσμικούς παράγοντες της Ρουμανίας, συζήτησε τρόπους ευρύτερης συνεργασίας στον τουρισμό και στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ποιότητα και την ταυτότητά τους.  

Χαιρετισμοί
Στον χαιρετισμό του ο Έλληνας Πρέσβης στην Ρουμανία Γρηγόριος Βασιλοκωνσταντάκης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη διμερών εμπορικών σχέσεων αλλά και μια μοναδική ευκαιρία για να προσελκύσει η Ήπειρος με τις μοναδικές ομορφιές μεγάλο αριθμό τουριστών από την Ρουμανία. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης εκπρόσωπος του Δημαρχείου Βουκουρεστίου, ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Ρουμανίας και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ρουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου που στήριξε την εκδήλωση.

Ήπειρος - Ρουμανία
Στην ομιλία του ο Αλ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στους δεσμούς της Ηπείρου με τη Ρουμανία, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι «στο Βουκουρέστι σε δύσκολες εποχές για το Ελληνικό έθνος έζησαν, έδρασαν και μεγαλούργησαν ορισμένοι από τους μεγάλους Ηπειρώτες Εθνικούς Ευεργέτες που στη συνέχεια στήριξαν την ανοικοδόμηση του Ελληνικού κράτους και την Ήπειρο ειδικότερα». Όπως είπε ο Περιφερειάρχης, «η  Ρουμανία αποτελεί για τους Ηπειρώτες έναν σταθερό προορισμό: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα Πανεπιστήμιά της φοίτησε ένας σημαντικός αριθμός Ηπειρωτών φοιτητών, που σήμερα δραστηριοποιούνται με επιτυχία στους επαγγελματικούς τομείς που επέλεξαν. Αποτελεί επίσης έναν από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Ηπειρωτών, έστω και αν μπορεί να υπάρχει μια πρόσκαιρη κάμψη, λόγω και της οικονομικής κρίσης. Αντίστοιχο ενδιαφέρον διαπιστώνεται και για επίσκεψη Ρουμάνων πολιτών σε περιοχές της Ελλάδος και ιδιαίτερα της Ηπείρου. Τα τελευταία καλοκαίρια σημαντικός αριθμός τουριστών από τη Ρουμανία περνά μέρος των διακοπών του στην Ήπειρο»!

«Επιλέξτε μας…»
Ο κ. Καχριμάνης κάλεσε τους Ρουμάνους να επιλέξουν την Ήπειρο για τις διακοπές τους, με συνδυασμένο πρόγραμμα που μπορεί να καλύψει όλα τα ενδιαφέροντα, τόσο για καλοκαιρινό, όσο και για χειμερινό τουρισμό. Πρόσθεσε δε ότι η Περιφέρειά μας είναι συνυφασμένη με την παραγωγή τοπικών προϊόντων, που κερδίζουν τις διεθνείς αγορές, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν όσοι επισκέπτονται την Ήπειρο.

Ηπειρώτικες γεύσεις
Μετά την παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος οι προσκεκλημένοι δοκίμασαν τοπικά εδέσματα και Ηπειρωτικά προϊόντα, με προσφορές και επιχειρήσεων όπως η Γαλακτοβιομηχανία ΚΑΡΑΛΗΣ, το Κτήμα Γκλίναβος, το Τυροκομείο Ιδρύματος Τοσίτσα, το Κατώγι Αβέρωφ κ.α., την προετοιμασία των οποίων επιμελήθηκε το Τμήμα Μαγείρων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.