Να γιατί 15.000 γιατροί έφυγαν για Ευρώπη τα τελευταία 3 χρόνια!

on .

GIATROS EOPYY

• Δεν φθάνει που συχνά οι νοσοκομειακοί γιατροί δικαίως κινητοποιούνται για τις απλήρωτες εφημερίες, τώρα σε επίσχεση εργασίας από 1η Ιουνίου προχωρούν και οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, για καθυστερήσεις εδώ και μήνες των αμοιβών τους.
Μάλιστα η Ένωσή τους συστήνει στα μέλη της την συμμετοχή όλων στις κινητοποιήσεις, έως και την κατάθεση της αμοιβής των επισκέψεων του Ιανουαρίου 2016, οι οποίες έχουν ήδη καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Γι’ αυτό μεταναστεύουν!..
Δυστυχώς οι εργασιακές συνθήκες και οι αμοιβές των γιατρών στην Ελλάδα είναι απαράδεκτες, συγκριτικά με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τα χρόνια σπουδών τους και τα... βάρβαρα ωράρια εργασίας τους.
Μάλιστα με την οικονομική και κοινωνική κρίση που διέρχεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, γίνεται πιο ζοφερή στους γιατρούς η ανάγκη τους να φύγουν για το εξωτερικό. Γι’ αυτό όλο και περισσότεροι γιατροί, αναζητώντας εργασία εγκαταλείπουν την πατρίδα και ψάχνουν εργασία σε νοσοκομεία ευρωπαϊκών χωρών. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται αύξηση 40% των αιτήσεων από Έλληνες για νοσοκομειακές δουλειές στο εξωτερικό. Τα τελευταία τρία χρόνια 15.000 γιατροί έψαξαν και βρήκαν εργασία στο εξωτερικό!

Οι αντοχές τελείωσαν!
Με ανακοίνωσή της η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εφιστά την προσοχή των συμβεβλημένων γιατρών ότι υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθούν τις επισκέψεις του Ιανουαρίου λόγω διαδικαστικού προβλήματος.
Μάλιστα, προειδοποιεί ότι δρομολογεί νομικές ενέργειες κατά του Οργανισμού και του υπουργείου Υγείας, για τον τρόπο ελέγχου και εκκαθάρισης των παραστατικών και συστήνει στα μέλη της, σε περίπτωση κουρέματος κατά την εκκαθάριση, η έκδοση πιστωτικού τιμολογίου προς τον Οργανισμό να συνοδεύεται από τη «ρητή επιφύλαξη του ενδιαφερομένου, παντός δικαιώματός του για προσφυγή σε επιτροπή ενστάσεων και διεκδίκηση του μη αποδεκτού -από τον ΕΟ­ΠΥΥ-, ποσού δαπάνης», καθώς προέρχεται από αναγωγική στατιστική εκτίμηση και όχι από πραγματική εκκαθάριση.
«Οι αντοχές των ιατρών του ΕΟΠΥΥ τελείωσαν απέναντι στις ατέρμονες προσχηματικές υποσχέσεις του Οργανισμού, που καθιστούν αδύνατη την επαγγελματική δραστηριότητα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία προαπαιτεί τακτικές πληρωμές κάθε μήνα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόηση των ασφαλισμένων για την ταλαιπωρία τους, αλλά αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε με άλλο τρόπο, τον εμπαιγμό από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση.