Στον τουρισμό εξ Ανατολών προσβλέπουν οι ξενοδόχοι μας

on .

TOYRKOI PRAKTORES

• Πόρτα στην Τουρκία έχει ανοίξει η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, που προσβλέπει στην άνοδο του τουριστικού ρεύματος εξ Ανατολών, γεγονός που, όπως πιστεύουν, θα έχει πολλαπλά οικονομικά οφέλη για τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής μας, εάν φυσικά κερδίσει το στοίχημα αυτό. Όπως και να ‘χει πάντως οι ξενοδόχοι έχουν ανοιχτές τις… κεραίες προς κάθε κατεύθυνση, αφού στην Ελλάδα μόνο ο Τουρισμός μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάκαμψης, στην κατά τ’ άλλα πεθαμένη ελληνική οικονομία.

Φιλοξενία πρακτόρων
Η δυναμική που ξεκίνησαν να εμφανίζουν οι αφίξεις Τούρκων επισκεπτών στα Γιάννενα ήταν η αφορμή για την φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη γειτονική χώρα, προκειμένου να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις στον τουριστικό τομέα.
Η μεγάλη συμμετοχή μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων στην παρουσίαση του προορισμού και του Β2Β workshop που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Du Lac», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, επιβεβαιώνει πως η στρατηγική της για την προσέλκυση ολοένα και περισσότερων Τούρκων τουριστών αποδείχθηκε ελπιδοφόρα.
Μάλιστα, στα πλαίσια τόσο της έναρξης συνεργασιών με Τούρκους πράκτορες όσο και προβλεπόμενων δράσεων του Στρατηγικού Σχεδιασμού 2016 – 2019 της Ένωσης Ξενοδόχων, του Δήμου Ιωαννιτών & του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, θα οργανωθεί (στο προσεχές διάστημα) τουριστική επιχειρηματική αποστολή σε Κωνσταντινούπολη και Αδριανούπολη.

Ταξίδι εξοικείωσης
Για ένα τριήμερο, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και την στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργάνωσε ένα πλήρες ταξίδι εξοικείωσης (fam & press trip) για εκπροσώπους από τα πιο γνωστά τουριστικά πρακτορεία της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά όλες τις πλευρές του προορισμού που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον, να γνωρίσουν ξενοδοχεία και να δημιουργήσουν ελκυστικά τουριστικά πακέτα.
Όλοι οι τουριστικοί πράκτορες ήταν μέλη της αντίστοιχης Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Τουρκίας (TURSAB). Η παρουσία μάλιστα στα Γιάννενα υψηλόβαθμων στελεχών της TURSAB, δημοσιογράφων, και  ανταποκριτών Τουριστικού ρεπορτάζ του World Travel Channel, δείχνει ακριβώς ότι για τους Τούρκους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, η Ήπειρος αναδεικνύεται σε δημοφιλή, ανερχόμενο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό προορισμό.
Συγκεκριμένα, η Υπεύθυνη Διεθνών Επιχειρηματικών Σχέσεων της TURSAB κυρία Berna Akar που βρέθηκε στην αποστολή στην Ήπειρο για το σκοπό αυτό, εκτίμησε πως «το ενδιαφέρον των Τούρκων επισκεπτών θα αυξηθεί αισθητά το ερχόμενο διάστημα, μιας και πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες εισερχόμενου τουρισμού στην Ήπειρο, και πλέον η διαμόρφωση ειδικών συγκεκριμένων προγραμμάτων θα ενθουσιάσουν και ικανοποιήσουν κάθε Τούρκο επισκέπτη».