Πιο αυστηροί οι όροι για την ρύθμιση των 100 δόσεων από την Παρασκευή

on .

EFORIA LEFTA KOSMOS

• Αυστηρότεροι όροι στην ρύθμιση των 100 δόσεων αναμένεται να ισχύσουν από την ερχόμενη Παρασκευή, 1 Ιουλίου, με αποτέλεσμα πολλοί να κινδυνεύουν να χάσουν  το δικαίωμα στη ρύθμιση και να αναγκαστούν έτσι να πληρώνουν μεγαλύτερες δόσεις ανά μήνα.
Στο μεταξύ, οι μέρες που ακολουθούν αναμένονται πολύ δύσκολες από πλευράς οικονομικών εκκρεμοτήτων, αφού τον Ιούλιο έρχεται και η πρώτη δόση στην Εφορία για τα εισοδήματα του 2015, ενώ χιλιάδες ιδιοκτήτες θα βρεθούν σε δύσκολή θέση όταν φτάσει και το  «φουσκωμένο» ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ. Και όλα αυτά την ώρα που μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν για πρώτη φορά το ύψος της περικοπής στο μισθό και τη σύνταξή τους, εξαιτίας της αύξησης στην παρακράτηση του φόρου εισοδήματος και της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Τι να προσέξουν
Όσον αφορά την ρύθμιση των 100 δόσεων, οι φορολογούμενοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς για να μη την χάσουν, θα πρέπει να εξοφλήσουν άμεσα τις νέες οφειλές τους, εντός μάλιστα μόλις 15 ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν εκτός ρύθμισης.
Για να μην χάσουν λοιπόν την ευνοϊκή ρύθμιση που τους δίνει τη δυνατότητα για μικρή δόση οι φορολογούμενοι θα πρέπει είτε να βρουν άμεσα τα χρήματα είτε να εντάξουν τους νέους φόρους στη ρύθμιση των 12 ή των 24 δόσεων.
Για να πετύχουν τις νέες δόσεις για τα νέα χρέη οι πολίτες πρέπει να πάνε στην αρμόδια ΔΟΥ και να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα ώστε να υπαχθούν στην λεγόμενη πάγια ρύθμιση των οφειλών τους. Η πάγια ρύθμιση ισχύει για όλα τα χρέη που δημιουργήθηκαν από 15 Δεκεμβρίου του 2015 και ύστερα και αυτά δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση.
Θα πρέπει οι πολίτες να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, καθώς στις 16 Αυγούστου οποιαδήποτε νέα οφειλή λόγω χρεωστικού εκκαθαριστικού που δεν έχει πληρωθεί, θα τους βγάλει από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στα τέλη του Σεπτεμβρίου με τη δόση για τον ΕΝΦΙΑ.