Πρόσθετη χρηματοδότηση 20 εκατ. δολ. στην Energean Oil

on .

ENERGEAN PRINOS GEOTRYSH

• Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) επεκτείνει την στήριξή της στην Energean Oil & Gas, τη μόνη ελληνική εταιρεία που παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, με πρόσθετη χρηματοδότηση 20 εκατ. δολαρίων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει τόσο τις έρευνες υδρογονανθράκων που πραγματοποιεί η Energean στην Λεκάνη του Πρίνου όσο και την ερευνητική δραστηριότητα στη Δυτική Ελλάδα και έρχεται να τονίσει τη δέσμευση της τράπεζας στη στήριξη των επιχειρήσεων της χώρας.
«Πέραν των διαπιστωμένων αποθεμάτων (2P) της τάξης των 30 εκατ. βαρελιών τα οποία ήδη αναπτύσσονται στον Πρίνο με το εν εξελίξει επενδυτικό πρόγραμμα, η Energean διαθέτει δυνητικά αποθέματα (2C) της τάξης των 28 εκατ. βαρελιών πετρελαίου στην ίδια περιοχή παραχώρησης, όπου επίσης, στο πλαίσιο της σεισμικής έρευνας τριών διαστάσεων που πραγματοποιήθηκε πέρσι, έχει εντοπιστεί σημαντικό δυναμικό προς έρευνα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Επιπλέον, «περαιτέρω προοπτικές έχουν αναδειχθεί τόσο από τα ερευνητικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χερσαία παραχώρηση των Ιωαννίνων και στη θαλάσσια παραχώρηση του Κατακόλου στη Δυτική Ελλάδα, όσο και από την σεισμική έρευνα δύο διαστάσεων που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους».
H σύμβαση για τη νέα χρηματοδότηση υπογράφηκε στην Αθήνα από τον κ. Riccardo Puliti, διευθύνοντα σύμβουλο, επικεφαλής Ενέργειας και Φυσικών Πόρων στην EBRD, και τον κ. Μαθιό Ρήγα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Energean Oil & Gas.