Οι εκπτώσεις αναμένεται να φέρουν κάποια κίνηση στην Γιαννιώτικη αγορά

on .

EKPTOSEIS KALOKAIRI

• Οι εκπτώσεις αναμένεται όχι μόνο να φέρουν την πολυπόθητη κίνηση στην Γιαννιώτικη αγορά, αλλά και να δώσουν την ευκαιρία στους επιχειρηματίες να ρευστοποιήσουν πολλά εμπορεύματα.
Βέβαια με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και τις συνεχώς αυξανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις των καταναλωτών, η κίνηση στην αγορά τώρα είναι υποτονική, τονίζει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Νταλαμάγκας.
Οι θερινές εκπτώσεις, αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη, 31 Αυγούστου, χρονικό διάστημα κατά το οποίο επιτρέπεται, σύμφωνα με το Νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές. Επίσης o Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων ενημερώνει ότι την Κυριακή 17 Ιουλίου όποια  καταστήματα επιθυμούν, μπορούν να είναι ανοιχτά.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί εκπτώσεων:
- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).