Υποσχέσεις Υπ. Εργασίας για τους σπουδαστές ΙΕΚ

on .

OAED TAMPELA

• Συζητήθηκε χθες στη Βουλή η Επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη προς την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα τις διαγραφές των σπουδαστών δημόσιων ΙΕΚ από τα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς ο Οργανισμός εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία προχωρούσε σε διαγραφές σπουδαστών, όπως στα Ιωάννινα και στη Ρόδο, ερμηνεύοντας με προβληματικό τρόπο μια σειρά αντιφατικών νόμων και ευρωπαϊκών διατάξεων.
Το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ με πρόσφατη απόφαση του, διόρθωσε  σημαντικό μέρος των αδικιών σε βάρος των σπουδαστών, ωστόσο σημείωνε, πως απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, κυρίως για τους μη επιδοτούμενους ανέργους, οι οποίοι παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα χωρίς να υπολογίζεται η διάρκεια των σπουδών τους στο χρόνο ανεργίας.
Η Αν. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου, για τους μη επιδοτούμενους σπουδαστές ανέφερε πως θα παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ενώ για τη μη προσμέτρηση της διάρκειας σπουδών στο χρόνο ανεργίας, υπάρχει επεξεργασία των νομικών υπηρεσιών του Υπουργείου και σύντομα θα υπάρξει κατάλληλη νομική ρύθμιση.
Η κ. Τζούφη ανέφερε πως η νομοθετική ρύθμιση είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και απευθύνθηκε στην αρμόδια Υπουργό σχετικά με τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που προσανατολίζεται να λάβει η ηγεσία του Υπουργείου, ώστε να αρθεί η αδικία απέναντι στους μη επιδοτούμενους ώστε να επιλυθεί το ζήτημα με δίκαιο και κοινωνικά ικανοποιητικό τρόπο.