«Η δίκαιη ανάπτυξη έρχεται στην Ελλάδα»

on .

EYRO KARABAKI SHMAIA

• «Η Ελλάδα αλλάζει πλέον σελίδα, καθώς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μετατραπεί ο φαύλος κύκλος της ύφεσης σε έναν ενάρετο κύκλο δίκαιης ανάπτυξης, με επίκεντρο τις ανάγκες της κοινωνίας» υπογράμμισε χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Χρηματοδότησης με την ΕΤΕπ για τη δημιουργία του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, την οποία ακολούθησε η εκταμίευση των 7,5 δισεκ. ευρώ, η επαναφορά του waiver (φθηνός δανεισμός για τις τράπεζες) καθώς επίσης και η συμφωνία για το χρέος, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του οδικού χάρτη της κυβέρνησης για την επιστροφή του κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τη δημιουργία ενός καθαρού διαδρόμου για την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδύσεων.
«Είμαστε βέβαιοι ότι σε αυτή την νέα πορεία της χώρας, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο επενδύοντας σε τομείς πρωταρχικής σημασίας για την κυβέρνηση, όπως εκείνους της ενέργειας, της υγείας, της παιδείας και εν προκειμένω της έρευνας και της καινοτομίας. Οι επενδυτικές αυτές πρωτοβουλίες της ΕΤΕΠ αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας» επισήμανε ο κ. Τσακαλώτος.