Στην Ε.Ε. το σχέδιο ενισχύσεων του νέου Αναπτυξιακού Νόμου

on .

OIKONOMIA ANAPTYKSH
• Αυξημένες κρατικές ενισχύσεις από 10% μέχρι και 15%, αναμένεται ότι θα λαμβάνουν μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο από το 2017, ενώ η αύξηση αυτή αφορά όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Ειδικότερα στην Περιφέρεια Ηπείρου,  όπως και σε  Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου από 25% που είναι σήμερα η ενίσχυση αυξάνεται σε 35% (για τις μεγάλες επιχειρήσεις), από 35% σε 45% για τις μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις και από 45% σε 55% για τις μικρές.
Αυτό προβλέπει το αναθεωρημένο σχέδιο του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων (ΧΠΕ), που το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εγκριθεί από την ΕΕ.
Η σχετική απόφαση της Κομισιόν αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και ο νέος χάρτης θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία των συζητήσεων με τους κοινοτικούς αξιωματούχους και όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ : «Μέχρι το τέλος του έτους, η ανακατανομή θα ολοκληρωθεί, διαθέτοντας αυξημένους πόρους για όλες τις περιφέρειες».
 Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι με τον πρόσφατο αναπτυξιακό νόμο 4399/2016, τα προαναφερθέντα ποσοστά στην περίπτωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων δεν ισχύουν για επενδυτικά σχέδια με επιλέξιμες δαπάνες άνω των 50 εκατ. ευρώ.