Έξι μήνες χωρίς αποζημίωση παραμεθορίου οι στρατιωτικοί!

on .

STRATIOTIKOI ENSTOLOI

• Για έξι συνεχόμενους μήνες οι Έλληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να μην λαμβάνουν την αποζημίωση παραμεθορίου, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι θα ήταν η πρώτη αδικία που θα αποκαθιστούσε, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του!
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, με ανακοίνωσή της, επαναφέρει το θέμα, εκφράζοντας την αγωνία των μελών της που υπηρετούν στα σύνορα  και σε χθεσινή ανακοίνωσή της (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Γεώργιος Θεοδώρου και ο Γεν. Γραμματέας Παναγιώτης Στρατσιάνης) κάνουν λόγο για διάκριση της Πολιτείας σε βάρος των Στρατιωτικών.
Παράλληλα, καλούν τους βουλευτές όλων των κομμάτων να προβούν άμεσα σε ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και να θεσμοθετηθεί επιτέλους το επίδομα παραμεθορίου.
«Η Ένωσή μας θα αγωνιστεί με όλα τα έννομα μέσα που διαθέτει να προασπίσει τα δικαιώματα των συναδέλφων», τονίζει στην ανακοίνωσή της και καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.
Η. Ν.Δ.
Ας σημειωθεί ότι χθες ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Λακωνίας  Θανάσης Δαβάκης, μετά την επίθεση με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας εναντίον δημοσιογράφου του στρατιωτικού ρεπορτάζ, για άρθρο το οποίο αναφερόταν στη μη καταβολή του “Επιδόματος Παραμεθορίου”, παρά τις επανειλημμένες σχετικές δεσμεύσεις του κ. Καμμένου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο εισηγητής του Συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις κ. Πάνος Καμμένος αποφεύγει και πάλι να απαντήσει επί τής ουσίας για τα ψεύδη που έχει πει στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και σχετικά με το Επίδομα Παραμεθορίου...
Αντ' αυτού, καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντίες, όπως πάντα χωρίς στοιχεία. Οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων δεν επιλύουν το ζήτημα που απασχολεί τα στελέχη που υπηρετούν στις ακριτικές περιοχές της χώρας. Ας απαντήσει, λοιπόν, καθαρά: Θα δώσει το Επίδομα Παραμεθορίου και πότε;».