Σημαντική οικονομική «ένεση» σε Γιάννενα και Θεσπρωτία

on .

DHMOS DODONHS2

• Οι επιχειρηματικές δυνατότητες που παρέχει το LEADER παρουσιάζονται αυτές τις μέρες σε ειδικές ενημερωτικές ημερίδες στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, όπου και θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.
Χθες, στο Δημαρχείο Δωδώνης στελέχη της Αναπτυξιακής «Ήπειρος» ανέλυσαν τις προοπτικές  του  προγράμματος και παρουσίασαν τον πρώτο σχεδιασμό που έχει καταρτιστεί. Ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, αφού ευχαρίστησε την «Ήπειρος» για την πρωτοβουλία αυτή, σημείωσε ότι ο Δήμος από την πλευρά του θα σταθεί αρωγός σε κάθε επενδυτική προσπάθεια στην περιοχή, μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.
Την ενημέρωση παρακολούθησαν πολλοί Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και ιδιώτες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν. Μάλιστα η συμμετοχή χαρακτηρίστηκε ως εντυπωσιακή από τα στελέχη της «Ήπειρος».

Στα 20 εκ. ευρώ
Σύμφωνα με την πρόταση που έχει καταρτιστεί, ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα φτάνει τα 20 εκατομμύρια. Το 60% θα διατεθεί σε ιδιωτικές επενδύσεις και το υπόλοιπο σε δημόσιες. Τα ποσοστά επιδότησης ανάλογα τον κλάδο και τη μορφή της επιχείρησης θα ξεκινούν από 45% και θα φτάνουν μέχρι το 60%.
Η προκήρυξη εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές του νέου έτους. Πριν από την δημοσιοποίησή της τα στελέχη της "Ήπειρος" θα επανέλθουν προκειμένου να ενημερώσουν για τον τρόπο κατάρτισης του φακέλου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Μετά τον Δήμο Δωδώνης σειρά παίρνει ο Δήμος Ζαγορίου, με την ενημερωτική ημερίδα να πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη (9.30 π.μ.) στους Ασπράγγελους, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επίσης αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα (12.30 μ.) στην Ελεούσα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας.
Στον Κατσικά, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 11.30 π.μ. στην αίθουσα Δημ. Συμβουλίου του πρώην Δήμου Παμβώτιδος.
Στην Κόνιτσα, αύριο, Τετάρτη ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου.
Επίσης προγραμματίστηκαν και αντίστοιχες ημερίδες στους Δήμους Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα: στους Φιλιάτες την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου (Αίθουσα Δημ. Συμβουλίου, ώρα 9.30 πμ.) και στην Παραμυθιά την ίδια ημέρα (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) ώρα 12.30 μ.