«Πόρτα» από τους δανειστές στο πάγωμα οφειλών του ΟΑΕΕ

on .

OAEE SHMA

• Άκρως επιφυλακτικοί και με πολλές ενστάσεις εμφανίστηκαν οι δανειστές σχετικά με την εξαγγελία του Αλ. Τσίπρα στην ΔΕΘ, που αφορούσε «πάγωμα» οφειλών προς ΟΑΕΕ – ΕΤΑΑ, φρενάροντας ουσιαστικά μια πρωτοβουλία που θα έδινε ανάσα στους επαγγελματίες.  
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος εξερχόμενος από τη συνάντηση, οι θεσμοί «επιφυλάχτηκαν» να απαντήσουν στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, ζητώντας παράλληλα περισσότερα στοιχεία και εξειδίκευση ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους θεσμούς και την ηγεσία του υπουργείου.   
Αρνητικοί φέρονται να εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των δανειστών και στην πρόταση δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων από τους γιατρούς και τους δικηγόρους.
Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει ασφαλιστική ενημερότητα σε οφειλέτες που θα πληρώνουν και θα είναι συνεπείς στις καταβολές των τρεχουσών εισφορών τους, με ταυτόχρονο «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Για να ενταχθεί ο οφειλέτης στο πρόγραμμα θα πρέπει να καταβάλει ανελλιπώς τις τρέχουσες εισφορές για να μην βγει εκτός ρύθμισης.