Οι τοπικοί φορείς να βρουν λύση για τη SPIDER

on .

SPIDER SHMA

• Στους τοπικούς φορείς μεταβιβάζει την ευθύνη αναζήτησης λύσης για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της SPIDER Πέτσιος το Υπουργείο Εργασίας με χθεσινή του ανακοίνωση!  Η θέση αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα είχαν μεταφέρει μετά τη σύσκεψη που είχε γίνει στο Υπουργείο Περιφερειάρχης και Εργαζόμενοι, καθώς περίμεναν απαντήσεις από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Νεφελούδη, σχετικά με τη διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την επαναλειτουργία του εργοστασίου.
Μάλιστα το Υπουργείο «παίρνει πίσω» και την αποδίδει στην Περιφέρεια και στους τοπικούς φορείς την πρόταση για  προσωρινή αναστολή του πλειστηριασμού της βιομηχανίας, προκειμένου να δοθεί χρόνος διερεύνησης λύσεων επαναλειτουργίας.
Το μόνο που «κρατά» για τον εαυτό του είναι η υπόσχεση για περαιτέρω πρόσκαιρη ανακούφιση των εργαζομένων, διαδικασία που όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι σε εξέλιξη. To Υπουργείο κλείνει το θέμα επαναλειτουργίας του εργοστασίου, λέγοντας ότι «δεν αποτελεί αντικείμενο του Υπουργείου Εργασίας, πολύ δε περισσότερο χωρίς την εμπράγματη συμμετοχή των φορέων της περιοχής»!
«Επιπρόσθετα -συμβουλεύει- το όποιο σχέδιο δεν μπορεί παρά να αποτελέσει τμήμα ενός σαφούς επιχειρηματικού σχεδιασμού που πρέπει να κάνουν οι τοπικοί φορείς (εκπόνηση μελέτης κ.λπ.), με τη συνεργασία της ίδιας της εταιρείας». Υπάρχει όμως και συνέχεια, καθώς καλεί τους φορείς- που δεν έχουν καμία εμπλοκή με τα του εργοστασίου, ή να εκπονήσουν αξιόπιστο σχέδιο επαναλειτουργίας, «ειδάλλως ας απελευθερώσουν τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους για να σχεδιάσουμε σε ένα σαφές πλαίσιο τις δράσεις μας»!
Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, μετείχαν: Περιφερειάρχης, Δήμαρχος Ιωαννίνων, Αντιδήμαρχος - Εκπρόσωπος του Δήμου Ζϊτσας, ο Κ. Πέτσιος και εκπρόσωποι των εργαζομένων.