«Οδικός Χάρτης» 13 σημείων για Ανάπτυξη του Τουρισμού

on .

AERODROMIO IOANNINON 1

• Την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πτητικής λειτουργίας του Αεροδρομίου Ιωαννίνων και την δημιουργία υποδομών για την δυνατότητα προσεγγίσεως διεθνών πτήσεων, θέτει η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων ως ένα από τα 13 βασικά σημεία του «οδικού χάρτη» για την Ανάπτυξη του Τουρισμού της Ηπείρου και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας που παραθέτει σε υπόμνημά της προς την αναπλ. Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Η Ένωση εκπροσωπεί πάνω από το 60% των ξενοδοχειακών μονάδων της Π.Ε. Ιωαννίνων και το 80%  των  ξενοδοχειακών κλινών και όπως τονίζεται στην επιστολή «όλα τα μέλη της Ένωσης παρέχουν τις υψηλότερες υπηρεσίες στον τουρισμό και είναι πιστοποιημένα από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται ξενοδοχεία με υψηλές προδιαγραφές, και συγκροτούν μια ξενοδοχειακή υποδομή που αναδιαμορφώνουν το τουριστικό προϊόν και ανταποκρίνεται σε όλες τις σύγχρονες μορφές τουρισμού και τις πιο εξειδικευμένες απαιτήσεις του σημερινού και μελλοντικού επισκέπτη».

Με καθοριστικό ρόλο
Το ισχυρό αυτό δυναμικό επιτρέπει στην Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού στη Ήπειρο και ευρύτερα στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ιδιαίτερη σοβαρότητα πραγματοποιεί ουσιαστικές παρεμβάσεις στην αναπτυξιακή πολιτική της περιοχής και παρέχει τις υπηρεσίες της στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου απέναντι στα σημαντικά θέματα της εποχής.

Τα σημεία «κλειδιά»
Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν η Ένωση Ξενοδόχων αναδεικνύει τα 13 βασικά σημεία, ζητώντας από την αρμόδια υπουργό να τα εξετάσει με προσοχή και να εξευρεθούν οι βέλτιστες δυνατές λύσεις. Εκτός από το θέμα του Αεροδρομίου ύψιστης σημασίας είναι ακόμη:
- Η δημιουργία υδατοδρομίου στην Λίμνη Παμβώτιδα και την δυνατότητα έλευσης υδροπλάνων
- Η επέκταση της Ιόνιας οδού και σύνδεσή της με τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς
- Η κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας
- Η δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου στην περιοχή
- Η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Ε65
- Η δημιουργία του δεύτερου κόμβου στην Εγνατία Οδό
- Η εξίσωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης
- Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στη διαμονή/διανυκτέρευση
- Η απαλλαγή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.
- Να παραμείνουν ανέπαφα τα άρθρα 3,22, 45, 46, 55, 56 στον νέο νόμο για την ΑΕΠΙ (Πνευματική Ιδιοκτησία).
- Η ίδρυση Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
* * *
Τέλος η Ένωση Ξενοδόχων προσδοκά την ταχύτερη δυνατή διευθέτηση των ανωτέρω ζητημάτων και καλεί την Υπουργό να επισκεφθεί την περιοχή.