Ξεκινά η διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας

on .

EGNATIA DROMOS

Την άμεση έναρξη της διαδικασίας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του αυτοκινητόδρομου Εγνατία Οδός και των τριών καθέτων σε αυτόν αξόνων, μέσω Σύμβασης Παραχώρησης, αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ, σε χθεσινή συνεδρίαση, καθώς ο εν λόγω διαγωνισμός αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.
Σε πρώτη φάση, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα εκδηλώσουν αρχικό ενδιαφέρον (μη δεσμευτικό) καθώς και παρατηρήσεις σχετικά με την αξιοποίηση του αυτοκινητοδρόμου. Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης πριν από το τέλος του 2016, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει άμεσα, στις αρχές του 2017, στη δημοσίευση των τευχών δημοπράτησης.
Οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν μέχρι τον Νοέμβριο 2017, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ εκτιμά ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί εντός του ίδιου έτους.
Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ ορίστηκε η Τράπεζα ALPHA BANK, Νομικός Σύμβουλος η δικηγορική εταιρεία «Ζέμπερης, Μαρκεζίνης, Λάμπρου και Συνεργάτες» και Τεχνικοί Σύμβουλοι η AVARIS Transport Engineers και η NOVUS Consulting Engineers S.A.